| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Букви за надписи върху лицев панел  (Прочетена 2381 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
Продава ли се в днешно време нещо такова било в интернет (китайско) или на друго място ?   https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=4443.0

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
Re: Букви за надписи върху лицев панел
« Отговор #1 -: 23 Юли, 2020, 13:44:14 »
Чешко производство са -пише на тях.CSSR.
 Такива надписи се появиха през соца в края на 80-те.
Незнам дали сега някой ги произвежда.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 23 Юли, 2020, 14:09:42 »
Би трябвало да има нещо такова и в днешно време.   

Неактивен ONZI

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1039
  • Населено място: Севлиево
  • Митко Матев 0886739549
« Отговор #3 -: 23 Юли, 2020, 15:24:09 »
Добре се получава при лазерно надписване-трайно е.
Ако става дума за метал.

Неактивен Vaklin

• Квантов електрон
  • Публикации: 302
  • Населено място: Козлодуй, Враца, София
73 de LZ2VL

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #5 -: 23 Юли, 2020, 16:13:28 »
Здрасти, продават се от този вид с всичко необходимо за залепянето. Но е доста трудоемко за да стане както трябва подравняване, разстояние и тн. Понеже имах един колега, който искаше да залепя надписи по този начин и си поръча от тук,
https://www.amazon.com/Chartpak-Transfer-Letters-Helvetica-00107/dp/B0023ATHHC
Предлагат всичко във връзка с разни надписи.
https://www.mayfairstationers.co.uk/office-supplies/letraset-dry-transfers.html
https://www.emsdiasum.com/microscopy/products/photographic/graphics.aspx

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1201
  • Населено място: Ботевград
« Отговор #6 -: 23 Юли, 2020, 22:02:34 »
И аз да кажа. Нищо ново под слънцето, само дето навремето им казвахме ваденки (не водни), а сега били трансфери..У нас не знам, но още през 70-те години ги носехме от чужбина и вършеха чудесна работа за разни самоделки. Вярно, играчка беше, не много здрави, но с безцветен лак с "духалката" (устен пулверизатор) ги фиксирахме и караха години при внимателна работа с устройството. Тогава нямаше спрейове..
Но за реставриране на фабрична апаратура се съмнявам, че може да се намери същия шрифт, размери, цвят?
Подсетихте ме, та се разрових в архивите. Запазил съм няколко опаковки за спомен, сигурно са доста "изтощени" след около 40 години, но ми стана любопитно тези дни да пробвам какво им е състоянието?..
0888981645, 072365106

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #7 -: 23 Юли, 2020, 22:29:14 »
При цена 6ст. на кв.см. за лазерно гравиране, тези лепенки на днешните им цени са направо златни!!!

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 24 Юли, 2020, 09:29:12 »
При цена 6ст. на кв.см. за лазерно гравиране, тези лепенки на днешните им цени са направо златни!!!
Не винаги може да се приложи лазерно гравиране. Ако не желателно разглобяване на готово устройство за да се отдели панела. Ами скъпо е щото китайците не ги правят все още изглежда. Буквите им са различни.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #9 -: 24 Юли, 2020, 13:26:41 »
Ами ако не се отдели/свали панела не виждам как ще се нанасят трансферните букви! Доста съм си играл с тях навремето и съм наясно с технологията. Пипкава и идиотска работа, но нямаше избор! и щаблони за платки съм правил с такива трансферни символи- падове, писти с различна ширина, готови шаблони за ИС и различни корпуси транзистори и конектори. И никога не се е получавало от пръв път, винаги съм дублирал изображението. Още трабва да имам старите запаси някъде из батаците. Ако ми попаднат някой ден, ще ги подаря на първия желаещ.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 26 Юли, 2020, 10:55:30 »
Темата има клонинги, подобни проблеми са обсъждани от години и за да не отварям нова реших, че мога в тази да поискам съвет за един мой проблем. Става въпрос за два съсипани лицеви панели на един от моите Ухер роял. Въпросът ми е, може ли някой от вас да ме насочи към специалист/фирма, където може да се възстановят, възпроизведат, реставрират или както искате го кажете в оригинален вид? Табелките са алуминиеви с габарити 12Х9 см., дебелина 0,6 мм. Може би е най-добре надписите да се нанесат върху оригиналните ламаринки след съответното почистване? От приложените снимки може да се ориентирате за какво става въпрос.
0888981645, 072365106

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #11 -: 26 Юли, 2020, 12:43:25 »
Здравей, за да стане в оригинален вид запитай тези две фирми;
https://www.philiks.com/kontakti
http://elgrav-mg.com/
Ползвал съм услугите и на двете. Като за начало ще ти искат пълни размери с всичко подробно на програма corel draw.
Но трябва дълго обяснение, дали ще бъде върху техен материал, дали твоите панели които са сега ще станат и то само ако нямат драскотини, подбитости, нарананявания и тн. Ако не можеш да им предоставиш чертежи, снимки, и др. започва едно договаряне за изработка на пред печатна подготовка. Ако се съгласят, за единични бройки, цената накрая може да е решаваща дали да ги поръчваш.

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #12 -: 26 Юли, 2020, 13:49:00 »
Колега, благодаря много! Пропуснах да кажа, че точно имах предвид фирми  с които сте работили и сте останали доволни. Ще пробвам, а това, за единичните бройки е ясно.
Ако някой има и други предложения и се притеснява, че "прави реклама" може и на Л.С..
0888981645, 072365106

Неактивен slavi

• Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 05 Август, 2020, 15:30:16 »
Както се казва:"С питане до Цариград се стига"(е, има и други, но не са за писане.. ;). Та си попитах, колегата didov ми каза и работата стана. Поне аз съм доволен от работата на elmag-mg, пък вие също може да се ориентирате от снимката. Е, за цени не ми се говори, но нали мерак с пари се гаси...
0888981645, 072365106

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |