Благодаря!
Проекта не е претърпял промени, но и не съм правил други екземпляри след него.
Настройката с тази ИС не може да се реализира много лесно с бутони up/down може с два бутона scan и reset с добре известни функции. Причината да бъде реализирано с потенциометър е това че с бутони няма памет за станцията след изключване, както и по-бавно достигане до горния край на обхвата, както и прескачане на по-слаби станции и понякога самоволно прескачане на следваща станция при движение из стаята. Все характеристики които по никакъв начин не съвпадат с представата ми за читав радиоприемник. Хубаво е да има скала разбира се, но засега не предвиждам такава, иначе най-лесно е да се реализира цифрова скала която директно да измерва хетеродинната честота и да я изобразява на дисплей.
Всички съображения за мрежов ключ, потенциочетър за настройка и букса за антена са продиктувани от надупчената радиоточка която използвах - просто исках да запълня дупките иначе щеше да изглежда по друг начин и разположението щеше да е много по-рационално и естетично, идеята за мрежов ключ към силата на звука е добра, макар и трудно реализуема (не се намират лесно потенциометри с точната стойност и вграден ключ още по-трудно такъв издържащ мрежово напрежение).
Относно колофона - признавам си мързи ме да почиствам платките от него, в редки случаи когато ремонтирам висококачествена апаратура си правя труда да го почиствам, защото попринцип не се чисти лесно, първо спирт, после подсушаване после пак спирт после пак подсушаване, защото ако оставя спирта да се изпари остава тънък филм колофон който около спойките формира грозно побеляване което още повече пречи на визуалната инспекция за къси съединения. А колофона попринцип не е проблем да си остане по платката, не влошава параметрите на монтажа поне до колкото ми е известно особено в нискочестотни схеми и когато е в малки количества.