Аз ще попитам защо ТЕСИ? И няма ли гаранция тоя бойлер? Сух нагревател- кой да го охлажда? Или по-точно как да се охлажда добре? Не знам, винаги съм залагал на варненските бойлери и съм доволен от тях. Преди 4 години търсех малък, 50 литра, за малко пари. Намерих един МИДЕЯ. Работи перфектно, а каква изолация са му сложили китайците не зная, но никога не съм го намирал със затоплен кожух! Сега купих един хоризонтален АТЛАНТИК- египетски. Просто никакъв друг не става за шибаната баня, която измислихме със сина ми, да видим какво ще излезе. Питах на няколко места, похвалиха ги, гаранция 6 години. Единствената друга възможност беше ТЕСИ, но дори и не си помислих да вземам такъв! Не знам какъв акъл да давам, най-лесно е да кажем "Сменяй го!". Напрежението в рамките на нормалното ли е? Ако имаш възможност, като идеш в магазина помоли да си избереш нагревател- вземай този с най-високото съпротивление който има за модела. Или ако има примерно 1000 и 2000W, а досега си бил на 2000, минавай на 1000. Ще ти грее по-бавно, но и би трябвало да устисква повече.... И само нагревателя ли гори така? Терморегулатор, термозащита? Много странна история. Гледам терморегулатора е в нормална позиция... Миналата седмица сменях у дома терморегулатор, беше залепнал и изключила защитата. Направи ми впечатление, че водата беше много гореща. Като развъртях няколко пъти започна да цъка, но изобщо не се занимавах повече. Купих нов терморегулатор и толкова. между другото имах много странен случай с нов бойлер- термозащитата му изключваше преди терморегулатора. и от сервиза мотали човека че било нормално, да върнел терморегулатора. Е добре, ама 55 градуса е топла вода, да, ама не гореща. Смениха му го после, но доста го разкарваха човека.