...някога дядо ми Любен водеше радио-любителски кръжоци в Никополско ....
Баща ми пък бе от малко по-новата полупроводникова ера и като шефче в крайНикополският завод за многослойни картони ( ЗМК, гр.Никопол ), ми мъкнеше десетки килограми "апокрифна" за тогавашните времена литература - продуктови каталози за стоки от всякакво естество ( Necermann, OTTO, Quelle, Bader и тем подобни ...), както и каталози на всички технически легенди от някога ... десетки кила гланцирани каталози на всичко, по което сега бленуваме !
Та там имаше и много хубави дебели и тежки каталози на Apple, COMMODORE, PRIVILEG и много други ( не са ми в главата сега ) .... , но определено "крастата" към компютърна и аудиотехника ме зарази ...
Години по късно имах възможност да участвам в търгове и бракуване на подобен клас техника ...,като интересното го плащах от джоба си само и само да го спася ... много нещо и много камиони "намъкнах" из фирмените ни складове и у нас !
Та вчера пак ровичках из многобройните си тайници и поизвадих някои интересни нещица по темата от малкото останало !
В центъра е хубав комплект от трите компонента, които се срещаха рядко някога у нас, но и само във висок клас машини ... ко-процесора 387, който ти е необходим !
Пиши ако си решил да доокомплектоваш машинката си ...