| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Въпроси за агрегат и UPS  (Прочетена 1238 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен plant

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 69
  • Населено място: с.Житен близо до София
Въпроси за агрегат и UPS
« -: 07 Февруари, 2020, 02:41:25 »
Имам бензинов агрегат 3.5kW трифазен, оказа се леко менте, няма душа да ги носи. Снощи се наложи да го ползвам и стана проблем, под товар напрежението пада и UPS-а писка и минава на батерии които свършиха и се наложи да местя кабели да мога да си пусна помпите за парното. Та видях тазии тема https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=14611.0 и се замислих дали няма да е добре да туря този Искра-60 преди UPS-а да не писка поради ниско напрежение. На UPS-а има 4 помпи за парно, 2 по 100 вата една 70 и една 63 вата, лекинко сме на ръба с мощността дават го 350 вата. Та кво ще ме посъветвате за стабилизатора ще устиска ли, и как ще се чувства UPS-а, според мен няма да е проблем щото Искрата е автотрансформатор. И ся докато пиша се сетих че ако е добра идеята мога да взема два такива и да запаралеля трансформаторите за повечко мощност.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
Re: Въпроси за агрегат и UPS
« Отговор #1 -: 07 Февруари, 2020, 08:29:10 »
Какъв е този агрегат, дето ще кляка от 350 вата??? Явно има проблем в самия агрегат. Със стабилизатора няма да стане - P=U.I!, натоварвайки с повече ток агрегата, напрежението ще падне още повече и така ...

Неактивен dragan

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1215
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #2 -: 07 Февруари, 2020, 08:40:47 »
И аз съм съгласен със колегата Стършел.
При разполагаема мощност 3,5квт /дори и китайски ватове/ 350 вата не би трябвало да го смущават.
Може би да има проблем и в  самата верига след генератора.
Направи проба,какво ще е неговото поведение, като включиш някаква електрическа печка,духалка,ютия.
Трябва да се наблюдава някакъв преходен процес при сработването на регулатора на обороти.
Вярно е че те са активен товар, а помпите индуктивен,но трябва да се изясни откъде идва проблема.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #3 -: 07 Февруари, 2020, 08:46:58 »
Проблема е че натоварваш една фаза.  :)
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен joro

• Квантов електрон
  • Публикации: 151
« Отговор #4 -: 07 Февруари, 2020, 12:43:46 »
Натовари и другите две фази   по възможност с активен товар . Ако няма резултат
провери подмагнитването на генератора.

Неактивен dragan

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1215
« Отговор #5 -: 07 Февруари, 2020, 18:52:48 »
Нека колегата да даде повече информация за агрегата за да му се помогне

Неактивен plant

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 69
  • Населено място: с.Житен близо до София
« Отговор #6 -: 07 Февруари, 2020, 19:40:32 »
Забравих да пиша че агрегата върти и 10 перки от воден радиатор на кола. Е къв да е агрегата оргинална китайска Honda, като въртиш бавно вала и се чува как се изсъсква компресията през клапаните, на ротора колектора не е меден ми някви жълти ламаринки са запресовали, статорната намотка е с жица за не повече от 500-800 вата, за толкова пари е чудесно. Освен това AVR-то следи само едната фаза и ако я натовариш нея горе долу бива, обаче другите напрежението фърка много, ако натовариш другите две пада доо 190 волта, а на мен вентилаторите се включват на термореле и ту тръгват ту спират, няма как да регулирам натоварването равномерно по фазите.
Ся ще опъна още кабел за натоваря и другата фаза да видим ко ше стани, а дано ама надали.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |