| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Мнение за акумулаторна отвертка  (Прочетена 1992 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
Здравейте колеги по форум.
Иска ми се да си купя отвертка на батерии
Досега не съм имал, но взе да ме боли ръката от развиване и завиване на болтове :) Освен това смятам да се опитам да я използвам за навиване на резби 4мм в алуминий.
Моля за мнения - кой какво ползва, плюсове и минуси.
Цената не е определяща, в разумни граници. 300-400 лв за такъв инструмент няма да дам, но и играчки от 15-20лв също са съмнителни.
Та...в размисъл съм...помагайте :drinks:
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
Re: Мнение за акумулаторна отвертка
« Отговор #2 -: 03 Юли, 2019, 19:09:52 »
Да разбирам ли че това го имаш и използваш от година-две и си доволен? :drinks:

Темата я пуснах с цел споделяне на личен опит.
А с търсачката и сам се оправям доволно добре.
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • Публикации: 394
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2PDM
« Отговор #3 -: 03 Юли, 2019, 20:34:27 »
Аз ползвах такава, но и се прецака бутона https://pazarluk.com/ad/Akumulatorna-otvertka-Makita-6723DW-O3QEf.html Сега ползвам един миниятюрен винтоверт https://www.technopolis.bg/bg/Akumulatorni-bormashini-vintoverti/B%2BD-AKUM-BORMAShINA-BDCD8-XK/p/478596 Той е доста по универсален, на литиеви батерии е и може да се зарежда с обикновен USB кабел.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
« Отговор #4 -: 03 Юли, 2019, 21:24:09 »
Да разбирам ли че това го имаш и използваш от година-две и си доволен? :drinks:

Темата я пуснах с цел споделяне на личен опит.
А с търсачката и сам се оправям доволно добре.
Доволен съм от тази която е на снимката. Тази отверка е купувана 1995г. когато китайците пробиваха плахо на пазара. Ползвана е в условия на телевизионен сервиз до 2016 година. 2014 смених елементите на батерията с китайски такива но издържаха само година -две. Този модел вече не се произвежда предполагам. Осланям се на марката и цвета на продукта в линка които съм дал който е син което означава че е за професионални цели.  Aко не пише ''made in PRC'' купувай смело инак не отговарям. :)

Неактивен Yassen

• Квантов електрон
  • Публикации: 331
  • Населено място: София
« Отговор #5 -: 03 Юли, 2019, 22:10:08 »
Мнението ми съвпада с колегата PDM, и аз ползвам такава https://www.technopolis.bg/bg/Akumulatorni-bormashini-vintoverti/B%2BD-AKUM-BORMAShINA-BDCD8-XK/p/478596

доста е добра машината!
Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
« Отговор #6 -: 04 Юли, 2019, 21:52:01 »
Какви болтове смяташ да завиваш - отвиваш? Работил съм с акумулаторни отверки, и то да се правят резби. Има нещо, което трябва да се вземе предвид. За резбите патронника от линка, който пусна lz2lx не е подходящ. За различните битове става, на шестограм е, но няма как да се хване директно метчика в патронника. Повечето отверки са такива, за захващане на битовете. Има и вариант патронник на който захващането е на шестограм. Но при цялата сглобка, понеже се защипва към шестограма  на отверката, има луфтове, започва да играе патронника на който е закачен метчика. И понякога се счупва метчика напр. 3-4 мм.  Другото най важно, трябва да има сила над 5-6 нютон метра. Тези с 2-3 не стават, пробвано е!
Дръжката и тя е важна, да има възможност да се сгъва отверката в различни позиции, да не е само права. Същественната част, спусъкът при натискане да има възможност да регулира от 0 до напр. максимална скорост.
В последствие, колегата си купи малък винтоверт, който замени тези отверки. Патронника му хваща директно и метчици,  свредла, битове и приспоспособления за шлайфане.

Неактивен tehnician

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 2
  • Населено място: Пазарджик
« Отговор #7 -: 04 Август, 2019, 18:13:36 »
Ако ще завиваш болтове в отвор с резба и сравнително къса резба, става (използвам Блек§Декер за 10лв вече 15г). За винтове в дърво не е рентабилна( много по добре е винтоверт)
Много важно условие е какъв въртящ момент гарантира производителя и да може да се заключва шпиндела

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |