Абе 1500 щеше да струва, ако всичко беше действително чисто ново в кашони. Така като не знаем какво е състоянието на нещата, как бихме могли да дадем точна оценка за цена?
- Дековете - двукъсетъчни декове, с ремъци. Принципно двукъсетъчните декове са винаги не особено висок клас. След годините които са минали, 100% те са за смяна на ремъци и вероятно дори не работят изобщо (поради проблемни ремъци). Освен ако някой не си е играл да ги оправя, тогава може и да работят, пропорционално на способностите на майстора. Вероятна цена при пълна изправност по 30лв на брой.
- Стерео тунера би следвало да е читав и използваем, в случай че не му е избягала настройката, което за съжаление става доста често с тези PLL тунери. Не че спират да работят, но не показват пълния си потенциал. Та не е сигурно в какво състояние е, но каквото и да е, цената му е около 30лв.
- Усилвателя + тонколоните в комплект представляват известен интерес, и биха могли да се продадат. Конкретния модел на Сони не съм го слушал, но от същата серия съм доста приятно впечатлен. Така че там, ако са в изрядно състояние е възможно да се пуснат за 100лв заедно. Евентуално ако някой даде 120 примерно.
- CD плеъра щеше да бъде ценен, ако не беше 5 дисков чейнджър. Да кажем, че работи добре - вероятно 80лв може да му вземеш. Ако обаче оптиката е износена или има други проблеми и се мръщи на дискове, то цената не знам каква става...
- За MINIDISC нямам мнение, дори не знам има ли някой такива носители в наши дни.
Та.. цялата система преко сили едни 300лв може и да успееш да ѝ смъкнеш, от някой луд фен на марката. Аудиофил... едва ли ще се убеди да купи нещо от тези неща.