| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: С какво разполагам ? Моля за оценка  (Прочетена 2058 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен beloreshki

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 0
  • Населено място: Банско
С какво разполагам ? Моля за оценка
« -: 09 Февруари, 2019, 15:10:55 »
Здравейте,

Дано не съм объркал темата.
Разполагам със следната аудиофилска техника (поне така мисля). Не ми е хоби и не знам с какво разполагам.
Като цяло оборудването не ми трябва, така че вариантите са два, да го подаря на някой приятел, който се интересува или да го продам. Нямам никаква представа обаче кое колко струва и има ли стойност.

Имам следните:

1) Sony INTEGRATED STEREO AMPLIFIER model TA-808M
2) Sony FM STEREO / FM-AM TUNER ST-707 RM
3) Sony STEREO CASSETTE DECK - TC-WR808M
4) Sony COMPACT DISK PLAYER - CDP-S107
5) Sony MINIDISK DECK - MDS - S38
6) Technics Stereo cassette deck - RS-TR373
7) Две Sony - APM 3000 тонколони

Търсих в гуугъл, но не открих никаква по-специфична информация, така че се обръщам към вас.

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
Re: С какво разполагам ? Моля за оценка
« Отговор #1 -: 09 Февруари, 2019, 15:44:43 »
скъпичка е тази техника а твоята даже в в комплект, мисля че можеш да й вземеш над 1500 левва, ако се намери някой запален да купи комплекта :)

Неактивен ian

• Квантов електрон
  • Публикации: 248
  • sandacite@abv.bg
« Отговор #2 -: 09 Февруари, 2019, 15:49:59 »
Привет!

Има техническа информация за всичките неща (ако Ви трябва тя).
Цена кое колко струва няма да намерите, това си го определя пазара.
Подарете го на някой приятел, който се интересува от такава техника и ще й се радва.

Успех!  :hi:

Неактивен beloreshki

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #3 -: 09 Февруари, 2019, 15:55:38 »
Ето и снимки.

Неактивен beloreshki

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #4 -: 09 Февруари, 2019, 15:57:09 »
Още

Неактивен beloreshki

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #5 -: 09 Февруари, 2019, 15:57:34 »
И на дека

Неактивен beloreshki

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #6 -: 09 Февруари, 2019, 15:58:53 »
Благодаря, ще видя ако някой се интересува от приятелите. Ако не ще продавам на по-ниска цена.

Благодаря ви

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #7 -: 09 Февруари, 2019, 16:08:23 »
Ако имаш приятел дето се кефи подари мо гу за 5 рожденни дни напред  :D

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #8 -: 09 Февруари, 2019, 16:10:32 »
Абе 1500 щеше да струва, ако всичко беше действително чисто ново в кашони. Така като не знаем какво е състоянието на нещата, как бихме могли да дадем точна оценка за цена?
- Дековете - двукъсетъчни декове, с ремъци. Принципно двукъсетъчните декове са винаги не особено висок клас. След годините които са минали, 100% те са за смяна на ремъци и вероятно дори не работят изобщо (поради проблемни ремъци). Освен ако някой не си е играл да ги оправя, тогава може и да работят, пропорционално на способностите на майстора. Вероятна цена при пълна изправност по 30лв на брой.
- Стерео тунера би следвало да е читав и използваем, в случай че не му е избягала настройката, което за съжаление става доста често с тези PLL тунери. Не че спират да работят, но не показват пълния си потенциал. Та не е сигурно в какво състояние е, но каквото и да е, цената му е около 30лв.
- Усилвателя + тонколоните в комплект представляват известен интерес, и биха могли да се продадат. Конкретния модел на Сони не съм го слушал, но от същата серия съм доста приятно впечатлен. Така че там, ако са в изрядно състояние е възможно да се пуснат за 100лв заедно. Евентуално ако някой даде 120 примерно.
- CD плеъра щеше да бъде ценен, ако не беше 5 дисков чейнджър. Да кажем, че работи добре - вероятно 80лв може да му вземеш. Ако обаче оптиката е износена или има други проблеми и се мръщи на дискове, то цената не знам каква става...
- За MINIDISC нямам мнение, дори не знам има ли някой такива носители в наши дни.
Та.. цялата система преко сили едни 300лв може и да успееш да ѝ смъкнеш, от някой луд фен на марката. Аудиофил... едва ли ще се убеди да купи нещо от тези неща.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен beloreshki

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #9 -: 09 Февруари, 2019, 16:15:31 »
Нищо не съм тествал за да видя дали работи и представа нямам как работи.
За тест трябва да я навържа, а не знам до колко ще успея. Сигурно ще я пусна по договоряне, пък ако има няколко желаещ да я взима.

Поздрави

Неактивен cmdj7

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 77
  • Населено място: Плевен
« Отговор #10 -: 09 Февруари, 2019, 17:11:25 »
SONY CDP-S107 е най-ценен сред предлаганите компоненти, че има колекционерско приложение като опционална "притурка" към FH-серията на марката от 80-те години, а е рядко !
Не е многодисков, както Митко по-нагоре е написал !
На второ място бих поставил по търсене ( и стойност ) MD рекордера на марката, че пък е съвместим с 280 - милиметровата им продуктова линия системи и бе скъпа глезотийка за доокомплектовка !
MD си има почитатели и аз имах два компонента, като тука бях продал някога единият ( MDS-JE520 ) и оставих ES модела си !
И последното, което си бих харесал са APM колоните .....свирят уникално ако са читави !

Успех с продажбата !

:good:
« Последна редакция: 09 Февруари, 2019, 17:19:22 от cmdj7 »

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
« Отговор #11 -: 09 Февруари, 2019, 17:51:54 »

И аз така си мисля като Митко .  Кви  са тия хилядарки дето ги разхвърляхме ...  :rofl:
[/quote]

Неактивен liebnitz

• Квантов електрон
  • Публикации: 103
  • Населено място: Bulgaria,Sofia
« Отговор #12 -: 09 Февруари, 2019, 18:44:37 »
Цитат
И аз така си мисля като Митко .  Кви  са тия хилядарки дето ги разхвърляхме ...  :rofl:
30лв. на "парче" е оптимистична прогноза.......

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 651
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #13 -: 09 Февруари, 2019, 19:59:37 »
Казвал съм нееднократно на подобни 'колеги' ... Всяко нещо струва толкова, колкото друг е готов да плати за него или колкото ТИ си платил за него.
Тук сме да събираме, ремонтираме и обсъждаме СТАРА ЕЛЕКТРОНИКА, не е форум за Оценители и прекупвачи.
Темата я заключвам, автора ако желае, да си пусне тема за продажба/подаряване в съответния раздел.
 :master2:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |