Тук няма професионално или не качество
Или става, или не!
С евтин ТВ тунер или друг подобен аксесоар / като от Али-то/ може да се получи, а може и не.
Максималната резолюция на подобен сигнал няма никакъв смисъл да бъде повече от 720/576
Това е ДВД стандарт компресиран с МПЕГ2 кодер.
Въпроса е дали ще има или няма пропуснати кадри. Вярвай ми...евтините решения обикновено пропускат кадри /поне когато аз се занимавах/ и крайния резултат е трагичен.
Според мен най-добре е да се цифровизира с карта /или външно ЮСБ устройство/ което поддържа некомпресиран формат. После се обработва в софтуер /видеоредактор/ като добавяш каквото ти хрумне, преходи, надписи, премахване /добавяне/ на сцени и др...
Ама може да съм професионално изкривен...не знам
За слаб комп трябва устройство което със собствения си процесор извършва всички сметки, а компютъра само записва получения файл.
След видеообработката си задаваш изходен формат какъвто желаеш. Обикновено видеоредакторите поддържат голям брой формати. В ерата на флашките МПЕГ4 , преди записвахме на дискове /ДВД/ и там се използваше остарелия отдавна МПЕГ2
На съвременен телевизор е гадно качеството, най-вече заради невъзможноста на самите телевизори да интерполират правилно сигнал с ниска резолюция, ама това е друга тема
Ако не ти се чака от Али...ето алтернатива, но аз не съм им фен на тези играчки
http://animabg.com/store/computer_accessories/0015/index.php?cls=0015