Има предвид полупрозрачния стикер със сив цвят, който заема пространството около светодиодите и носи надписите за функциите им
То това не е стикер, а си е прозрачна пластмаса която е напечатана от долната страна или й е залепено нещо, но по скоро е печат с надпис или без, а фона ми се струва че е бледо син, а не сив поне на мойте екземпляри (имам едина с надпис Pravetz 16 по-старата и една без- по-новата ) . Доста добре е изработена, даже е излизала от завода с протектор от горе, който се отлепя , както на новите неща (една моя правешка беше даже с такъв и аз го одлепих
)
Още нещо, правешката клавиятура има и други достойнства:
- Цяла платка
- Копчета на които латинските символи са шприцнати допълнително във формата, не знам името на технологията
-АТ/ХТ джъмперче вътре (можеха да го извадят като ключе от вън за удобство, но модификацията не е трудна)
- Има бутони за превключване между кирилица и латиница, работи само в ХТ режим с CGA видео карта на правешко дъно (хардуерна кирилизация на мястото на част от ASCII символи от таблицата)
- N-key roll over , демек най-важното, можеш да натиснеш всички бутони и всички те ще бъдат регистирани! това само IBM model F го има, М го няма!
- лесно се отваря да се почиства, всичко е на винтове