Здравейте,
купих тази радиола сравнително евтино, защото реших че модела си заслужава да се реставрира. Когато пристигна при мен се оказа, че на снимките изглежда доста по-добре отколкото е в действителност: корпус много прояден - на ситни дупчици, прояден и силно замърсен плат, корпус напръскан с блажна боя и нещо черно и доста надраскан, силно кородирала шаси на грамофона, изгорял и заклинен двигател, липсващ ремък, скъсана корда на скалата. Лампите имаха подгряване но само толкова - никакъв звук. Започнах от кутията - свалих лака до чистия фурнир/за съжаление на 1-2 места фурнира се оказа много тънък и се протри/, запълних дупчиците с кит за дърво, положих байц махагон и 4 пласта лак. Плата беше неспасяем и не успях да открия подобен никъде в Пловдив, замених го с панама. Разглобих двигателя и пратих да ми пренавият бобинките. Шасито на грамофона беше изшкуркано до чист метал и пребоядисано. За щастие проблема в електрониката беше елементарен изгоряла 5Ц4С и изгоряла 6Н9С, 14лв за 2-те от "Квазер" Пловдив, по-евтини не можах да намеря. Индикаторната лампа е с поизтощена емисия но още свети - никъде не намерих да се продава такава. Син плюш за грамофона не успях да намеря, замених го с черен. Кордата замених с рибарско влакно и това е - всичко работи перфектно
Мисля, че крайния резултат си заслужава. Не знам дали всичко е направено по правилния начин и с правилните материали но това в 1-ви опит. Вместо на боклука тази прекрасна радиола сега е в хола ми. За съжаление не се хвщат никакви станции на български на никой от 4-те обхвата, но грамофона работи с оригиналната си доза а и освен това през грамофонния вход МП3 плеара звучи чудесно.