Отивам малко встрани от темата, ама не съвсем. Напоследък митът за калпавите китайски електролити май започва малко по малко да се разрушава. Понеже съм боклукчия и не хвърлям как да е, съм събрал доста голямо количество чаркалак, ваден от бракувани платки. От всякакви устройства. Особено от стари дъна, все маркови електролити, от импулсни захранвания, от стара битова техника. Бях разпилял няколко видеомагнетофона от първите още, дето нямаше почти ИС по платките им. И сега се налага от време на време да ровя из купчината стари кондензатори, за да намеря това, което ми трябва. Последния случай- вадя от едно устройство по съвет от производителя един FUJICON- официален внос от КОМЕТ, с добра репутация. Проверих го на всичкомера, не ми харесаха загубите му и викам да го сменя. Бръкнах в торбата и си заплюх един ELNA, един RUBICON, намерих и един чистак нов JACKETS или както там се пише. Трябваше ми 1000uF/6,3V. Мястото-ограничено и изборът ми не беше голям. Ами оказа се че тоя последният наби марковите два кондензатора по всички показатели! И не е единствен случай това. От разни китайщини - основно импулсни захранвания- съм извадил немалко пръснати и тотално загубени кондензатори, но има и доста в отлично здраве след години работа. Затова всичко вече минава през всичкомера.