Браво за курса, чудесна работа си свършил. Хареса ми това, че споменавате. че освен електрони има и йони, в една от книжките на Сокачев се разглеждаха движенията и поведението и на разните други носители на заряд, които не са електрони при кондензаторите, а това вече никой не го споменава, все едно не съществуват и почват разни аудиофилски шаманства , които реално си имат научно обяснение при проводниците и елементите със съдържание на редки или ценни метали...и с много колеги дето четат само модерни неща съм спорил на тази тема- то само електроните носели заряд
...Явно на това ги учат вече, че е по-лесно да не се занимаваш хич със физика на частиците, пък и продава повече,като няма кой да каже нещо насреща на опсочения кабел, дето кислород не е помирисвал в живота си.
За материалите хич не се притеснявай. Хората вече са страшно мързеливи, не е като едно време и очакват с фунията да им се налива в главата или на лекции- чувал съм го от много колеги, мързела да се учи е страшно нещо освен ако някой не ти го говори директно.
Та тия писмени лекции даже в Wikipedia да ги качиш, клиенти за курса няма да загубиш. Може спокойно да ги пуснеш с лиценз за свободно разпространяване, който забранява да се използват с цел печалба и да се продават, така правят в Софтуерния бранш и си важи със страшна сила.
Първо-защото вече е минал и са събрали таксата.
Второ защото, на който му се чете това инфо ще го намери и от стари учебници, книги или на друг език и
Трето, Ако някой ги прочете на Аванта и му хареса, крайния ефект е да дойде и да се запише на курса при тебе, понеже много му е харесало и е много по лесно да питаш даскала нещо като не знаеш или не ти е ясно.
Благодаря, че си ги качил тука, Ако искаш мога да ги преместя в библиотеката на сайта, да не седят така директно в темата ако това те пртеснява.
На мен лично би ми била интересна лекция на тема, по която знам че имаш Много компетентност- Високочестотни предавания и по-точно в 2.4 гхз обхвата който се ползва от рутери дронове , мишки клавиатури и тн. Също и лекция за радиопредаванията на цифров сигнал за Блутут устройства. От гледна точка на радиотехниката и самотехниката като мощности, усилватели, използвани ИЦ-та и популярни схеми, модулации, цифрови стандарти и тяхната практическа употреба да си разработиш сам такова устройство или да модифицираш съществуващи за твоите си нужди. Щото реално Професията пък и хобистите в момента точно с такива уреди се сблъскват и принципа на работа е уж ясен ама не съвсем и на всички и май на български никой не го е засягал?