| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Съвет за антена за велико търново 84  (Прочетена 1013 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен monti

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 94
  • Населено място: София
Съвет за антена за велико търново 84
« -: 09 Ноември, 2018, 20:27:07 »
Здравейте колеги. Преди около два месеца си закупих вила в село Долни Вит, в мазето и намерих един телевизор Велико Търново 84. Тия дни реших еи така да го пробвам дали работи и дали ще хване нещо(не очаквах резултат). Оказа се че не само работи но и хваща някъде към 16-17 програми не особено чисто но е що годе гледаема картина. Бях вързал само една от теза антени тип поничка която намерих да се таркаля на тавана. Та въпроса ми да можете да ми препоръчате някоя хубава антена UHF диапазона където са програмите. Приятна вечер.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
Re: Съвет за антена за велико търново 84
« Отговор #1 -: 09 Ноември, 2018, 22:04:04 »
Здрасти, село Долни Вит - Плевенско получава това:
http://tv-kanali.info/page.php?n=215135&SiteID=945
Всичко е на цифрово излъчване, мултиплекси. С две думи, приемник MPEG-4. Откъде хвана тези ефирни телевизии на UHF?

Неактивен sdjonov

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 14
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2SPJ
« Отговор #2 -: 10 Ноември, 2018, 00:04:44 »
 :D Е щом "хваща", гледай ги.
С наи-добри чуства!
Успех!

Неактивен GRIDLIC

• Квантов генератор
  • Публикации: 801
« Отговор #3 -: 10 Ноември, 2018, 14:09:50 »
Това е втория човек който казва че хваща програми по този начин. Преди време един човек ми каза, че като насочвал антената към някаква сателитна чиния на която след конвертора и декодера, имала широколентов усилвател в дециметровия обхват. Хващал с много слабо ниво всички програми на кабелната, и питаше за антена и антенен усилвател с които да усили сигнала. Имам чисто нова антена както си е в плика не е сглобена, (Старозагорската антена) такава съм монтирал на много места когато имаше аналогова телевизия и качеството е добро. Ако ви устройва пишете на лични.
« Последна редакция: 10 Ноември, 2018, 14:16:52 от GRIDLIC »
Енергията на кванта е равна на вибрацията по константата на Планк.

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
« Отговор #4 -: 10 Ноември, 2018, 16:32:57 »
Това е втория човек който казва че хваща програми по този начин. Преди време един човек ми каза, че като насочвал антената към някаква сателитна чиния на която след конвертора и декодера, имала широколентов усилвател в дециметровия обхват. Хващал с много слабо ниво всички програми на кабелната, и питаше за антена и антенен усилвател с които да усили сигнала. Имам чисто нова антена както си е в плика не е сглобена, (Старозагорската антена) такава съм монтирал на много места когато имаше аналогова телевизия и качеството е добро. Ако ви устройва пишете на лични.
Колеги , аз също хващам няколко канала с аналогов тунер .,Проникване от кобелната телевизия е . Някъде върви аналогова по кабела .

Неактивен monti

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 94
« Отговор #5 -: 10 Ноември, 2018, 21:32:44 »
Ето малко видеоматериал от тази сутрин.

За мен обеснението на колегата "радиото" ми се струва като най вероятната причина за съжаление.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #6 -: 12 Ноември, 2018, 11:19:16 »
И аз в първия момент се учудих много обаче наистина работата е ясна! Определено това е сигнал от кабелна телевизия. Някъде има проблемен кабел с прекъсната или не добре контактуваща оплетка и сега служи като излъчвател. Не мисля че си струва да инвестираш в антена защото това явление е временно - рано или късно техниците от кабелната ще открият проблема и ще го отстранят. Антената ще ти остане безсмислена. По-скоро си заслужава ако смяташ да се възползваш от настоящата ситуация да си направиш самоделна антена за дециметровия диапазон, някое диполче направено с подходящ размер от коаксиален кабел свързано съгласувано към входа на ТВ. Дори ако намериш някоя двурога антена може да ти свърши някаква работа. Пробвай. Но пари за антена не бих вложил при тези обстоятелства.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |