| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Търся съвет за фотоапарат  (Прочетена 931 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
Търся съвет за фотоапарат
« -: 12 Август, 2018, 19:32:08 »
Моя CANON IXUS 145 се прецака и се чудя с какво да го заменя.Най-много го ползвах за да правя снимки на радиоапаратура.Обръщам се към разбирачите ,какво означава IXUS какво означава серия А,Кой е по висок клас?Самите цифри какво показват?По-голямата цифра,по -добър ли е?Бих искал ако купя някакъв от сайтовете,поне да му съвпада батерията и картата.На моя му се прецака излизането на обектива напред и прибирането му.Може да има изяден зъб,ама това не ме топли.

Неактивен cmdj7

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 77
  • Населено място: Плевен
Re: Търся съвет за фотоапарат
« Отговор #1 -: 12 Август, 2018, 20:46:56 »
"A"  е бюджетната серия на Canon, а IXUS е по-високият им клас компактни модели, тип "сапунерка" !
IXUS бяха едни от най-читавите в класа си, като често партидите бяха Made in Japan !
Повечето от тях са със солидно метално шаси и магнезиеви панели, а определени модели и с неръждаеми !
Пак определени модели от серията са с CCD-та, които обикновенно се влагат в по-високите им класове !
Издръжливи батерии и качествено заснемане / цветопредаване !

"А" серията е нискобюджетна, пластмасова и с орязани характеристики ....
Преди обикновенно се захранваше с батерии АА тип, но постепенно започнаха употреба на батерийни елементи от по-горните класове !

Мисля, че батерията на твоят не ще бъде съвместима с новите модели от серията !

Паметта заради отпадането на xD стандарта на OLYMPUS ( FUJIFILM ), CF ( Compact Flash - при някои стари нискокласни модели също се използваше, като все още е стандарт при професионалните апарати ), както и MS на SONY и налагането на SD ( microSD ) стандарта, твоята,  ще може да се използва !

За мене IXUS е най-доброто на пазара в коментираният клас и стари модели като IXUS 50, 55, 70...75 снимат с невероятно качество и са надеждни ...е, вярно, че са демоде !

Да, обикновено по-високата цифра е по-висок модел и то почти при всеки производител, като конкретно при Canon буквите на серията са и класа - А-бюджетен, S, SX, G.......

Препоръката ми е за такъв с повечко оптично увеличение ...всичко друго е почти идентично в класа !
Не препоръчвам или поне аз не бих си взел такъв с GPS позициониране, Wi-Fi връзки и тем подобни .....

Опита ми е с над 300-350 броя фототехника ( до преди 6-7 години ), като сега почти не следя актуалните модели !

За съжаление в Aliexpress няма оптичен модул за този модел като резервна част !

ПП. Между другото в два от известните ни сайтове за покупко-продажба след бегъл поглед сега има няколко читави предложения на добри пари ......

:drinks:
« Последна редакция: 12 Август, 2018, 21:10:19 от cmdj7 »

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
« Отговор #2 -: 12 Август, 2018, 21:16:49 »
Моя CANON IXUS 145 се прецака и се чудя с какво да го заменя.Най-много го ползвах за да правя снимки на радиоапаратура.Обръщам се към разбирачите ,какво означава IXUS какво означава серия А,Кой е по висок клас?Самите цифри какво показват?По-голямата цифра,по -добър ли е?Бих искал ако купя някакъв от сайтовете,поне да му съвпада батерията и картата.На моя му се прецака излизането на обектива напред и прибирането му.Може да има изяден зъб,ама това не ме топли.
За такъв модел ли става дума
 https://www.google.bg/search?q=CANON+++S+40&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=0ZOrVej2FsmksAG49Lj4CQ
« Последна редакция: 12 Август, 2018, 21:32:13 от радиото »

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #3 -: 12 Август, 2018, 22:57:45 »
На Радиото-модела е 145,не е 40.Благодаря на колегата от Плевен,че ме въведе в Каноните.Научих много работи.

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
  • Публикации: 152
  • Населено място: Хасково
« Отговор #4 -: 13 Август, 2018, 17:54:22 »
"A"  е бюджетната серия на Canon, а IXUS е по-високият им клас компактни модели, тип "сапунерка" !
IXUS бяха едни от най-читавите в класа си....

...ПП. Между другото в два от известните ни сайтове за покупко-продажба след бегъл поглед сега има няколко читави предложения на добри пари ......

:drinks:

Благодарство на cmdj7 за много полезната информация. :drinks:
Който може, го може.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |