Здравейте,
Аз съм Стоян, живея в Дания в Копенхаген и строя лодка с електрически двигател. Имам нужда от съвет. Какъв двигател е добре да инсталирам и как да му контролирам оборотите и задвижването(преден/заден ход)? Лодката е 7,5м дълга и 2,5 широка(прибизитлено). Може да поеме тежки батерии. От това, което прочетох стигнах до заключение че ми трябва постоянно токов асинхронен безколекторен (BLDC) електромотор. Обаче, това ли е наистина това от което имам нужда, как ще се контролира, колко консумация ще има, колко батерии ще трябват, много въпроси валят в главата ми и не знам от къде да захвана.
Искам само да кажа за себе си, че не разбирам почти нищо от електротехника и трябва да ми се обяснява като на дете.
Тази сфера се оказа че ми е много интересна, аз имам възможност да купя един комплект от Alibaba за около 2000лв 2.2kW с доставката, но предпочтиам да ги дам тези пари в България и да си свърша работата със сигурност, освен това ще се радвам да помогна на едно-две Български семейства. Офертата която имам от Alibaba е за ATV. Лодката няма да има такива сериозни натоварвания, като ATV, но от друга страна, ще е под постоянно натоварване. Предизвикателсво може да се окажат водата и солта. Благодаря Ви предваритлено за отделеното време!
Поздрави,
Стоян