Мда, колегата морски се оказа прав - клеясали превключватели. Странното е, че са тези на КВ1 или КВ2 - след раздвижването им се оправиха ДВ. Като гледам пътя на външната антена - има логика. Но защо и на ФА не работеха ДВ? Не мога да си го обясня. Въобще схемата е доста особена - ФА "работи" и на КВ или поне има влияние за този обхват - за пръв път виждам такова нещо. Както и да е, сега си приема отлично на всички обхвати.
@yoo - да, имам интерес! Даже си бях приговтил "китче" със съвременен стерео декодер, но съм го забутал някъде. Иначе "конверсията" е много приятна, защото всички писти на платката са прокарани за стерео варианта, има дупки на шасито за допълнителното стерео копче, както и заготовки за втората платка на УНЧ-то. Лесно си "сглобих" и допълнителния ключ - взех гетинаксова пластинка от друга платка, разпоих пластинките, които ми трябваха за стерео превключвателя, запоих ги на новите места и си стана съвсем като заводски. Само дето на стъклото не пише "стерео"
Другото, което трябва да се пипне при тия Ригонди и оправя много качеството на УНЧ - разпоява се еднин кондензатор, който е част от тонкоректора но прави положителна обратна връзка и омазва доста звука. След махането му, смятам, корекция по ВЧ все още има, но доста по плитка и естествена.
ЕДИТ: ето едно видео на Ригондата с работа на УКВ:
https://photos.google.com/share/AF1QipNPRvktff2xLnx70yGMW-vnFK56jtw_nddR0TEk5mU6bIINhhLd-9TUMREidtp8yQ?key=aXluZ0RGWTRqblRUV0JXZm9oVUxsSDlpczlEVVhB