С цялото си уважение и респект към Автора на темата, има няколко необясними момента, ако това е наистина работещ усилвател.
- При посочените данни на изходния траф, приведеното съпротивление в анодната верига е 1600ома. това обуславя ток през лампите който не мисля че е допустим.
- при промяна на съпротивлението на говорителите, се променя и броя на навивките на вторичната страна, което запазва (горе-долу) съпротивлението в анодите, така че - защо ще отпадне по една лампа в рамо? При това мощността ставала дори по-голяма???
- за 200VA, този траф ми се вижда малък, освен ако в ниските честоти диапазона не е до около 100Hz.
- прехвърлящите кондензатори към крайните лампи 0.47nF, заедно с анодните товари на предусилвателя (50кОма), имат такава времеконстанта, че ще омажат високите над 7-8kHz. Там са подходящи кондензатори не повече от 100nF.
В крайна сметка не е посочено за какво ще се ползва този усилвател, така че всичко изредено от мен, може да е без значение и устройството да си върши добре работата!