АДЧ спря да работи след като отпоих R1170. Главоболието беше да го намеря къде е на платката. Оказа се че не всички елементи си имат номерата и се наложи да проследявам пътечки. Възможно е УКВ-то да е пипано, като знам от къде го взех, макар че се съмнявам. Блокът е поставен в кутията така, че няма как да го достигнеш без да разглобиш абсолютно всичко.
Сега настройката си седи стабилно там където я оставя...няма нужда през 5-6 минути да въртя копчето с хирургическа точност. Както ми седи на бюрото хваща БНР с доволно добро качество, та дори и в стерео. А ако реша да слушам музика, имам друг транзистор до него - един класически Grundig Music Boy.
Малко настрана от темата за УКВ - радиото ми допада изключително много. Добър външен вид със здрава кутия от дебела пластмаса. Има страхотен звук за малък дръжкофон. Имах късмет и касетният механизъм се оказа в идеално състояние - главата изглежда все едно не е виждала лента. Свири и записва перфектно.
Между другото, не знам къде видяхте С25. Всички елементи в схемата са означени с четирицифрени числа. Кондензаторите около АДЧ-то са С1171, С1172 и С1154