Ами, да, аз няма да вкарвам телевизор "Опера" в тази кутия че да не стане. Естествено, че ще остане свободно пространство. На мен това не ми пречи, даже ще е по-добре - ще изглежда по-прегледно.
Шаси не знам дали е нужно да се прави при условие, че радиото е транзисторно и е реализирано върху платка. Виж - да е лампово - да, става, но иначе в моя случай не е оферта. За скала съм съгласен, че трябва да има, но тук обезателно ще трябва помощ от приятел, защото това е сложно да се намери, да се направи, поне за мен.
Не съм голям почитател на FM, харесвам повече АМ. Вече е решено, че приемникът ще е на СВ.
Преди доста време някъде във форума бях гледал как един колега беше направил собственоръчно картонен заден капак за радио от колекцията му. Не помня кой е този колега, но моля, ако чете това, да сподели малко информация.
П.П.: Сега се сетих, че за захранването май почти нищо не сме писали, мислили. Мисля да е мрежово. Може да ползвам токоизправител от "ВЕФ", не знам. Адаптер ще е най-удобно, но няма да е автентично.