Отварям темата да споделя какво съм ви взел (но не съм го подкарал още) , но и другите да споделят евентуално какви ползват
Много сигурно ползват програматора на XGECU за тестване на най-различни логики ...
сигурно всички са си направили тестер от ардуино за памети по схемата и с кода на ISS
но за съжаление гореспоменатите нямат поддръжка на някой от тези които ми трябват
примерно купих доста 74лс688 но не мога да ти тествам освен да ги слагам в работеща платка в компа ...
(и дадох една кошница с пари за тях ,а не знам дали имам работещи ИС)
има най-различни китайски тестери в али и на ебей но там също ги няма тези схеми които ми трябват
последно време придобива популярност "ретро чип тестер" от 8битмузеум.де
купих си платката , която излиза доста пари , но явно много силно ми се искаше да го имам и аз
само гола платка е 60лв с доставка до българия , платка с запоен процесор е 110лв . взел съм само гола платка
платката е червена , което не ми харесва ... но какво да се прави
може да се използват и адаптери да се включват най различни работи към него .... на момента 17 различни мисля , всяка платка също може да се купи (по 4 евро , доставката колко се увеличава не знам ) или да се направи , за тях са достъпни герберите ....
аз най-вероятно ще си правя сам адаптерите .... а може и да си копирам платката за да си направя няколко тестера да си имам на всяко работно място ...
а забравих да добавя ... последните версии на тестера имат слот за СД карта и могат да записват дъмпове на ромове, което е също много яко (според мен)
първата снимка е моята платка, втората това което трябва да стане
/>