Здравейте колеги. Отдавна се канех но вчера ми се отдаде възможност да посетя до колкото съм запознат все още единствения по рода си музей за историята на радиото в България и при това този музей на радиото си е съвсем реален , а не виртуален.
ВХОД за колеги от форума - БЕЗПЛАТЕН ! Моята препоръка е ( защото уредника на музея - г-жа Радославова , много приятен и топлолюбив човек го заслужава ) aко можете но не е estestweno задължително да дарите малък подарък но недейте да е само ВЕФ 206 или някоя радиоточка - вече имат. Примерно можете някое старо списание "Радио и телевизия" , стар микрофон или слушалки , портативно някое транзисторно радио или дори грамофонна плоча.
Важното е , чe невероятно беше за мен като посрещане и преживяване , научих много нови неща които най-важното не бях и чувал. Но ще ги запазя за сега в тайна , след време ще ги спомена но оказва се , че много от световните епохални научни открития се осъществяват на няколко места по едно и също време , откривателите са независими един от друг и даже въобще не се познават. Много интересни системи и носители на запис на звук ще видите , за които не сте и предполагали , че съществуват. Задължително го посетете когато отидете в София независимо по каква причина - заслужава си.
Място : факултета по журналистика към СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" . Попитайте портиера на входа дали е отворено, той и ще Ви упъти.
Много лесно за откриване , намира се вляво отсреща срещу централния вход на храма "Александър Левски" , който е ходил като мен на някакво честване или събитие пред храма , няма начин де не е ходил в тази сграда да ползва тоалетна. Но когато съм влизал поради тази причина , въобще и не съм предполагал, че 2 етажа са ме делели от този единствен по рода си музей на радиото. Ще Ви посрещне една много любезна и интелигентна госпожа - д-р Антоанета Радославова която изпълнява от 3 години длъжността уредник на музея . Тя ще Ви изложи може би както на мен много интересна лекция , която трае час и половина някъде и е достатъчна да ви зариби да станете колекционер на радио -апаратура , ако не сте естествено вече . Но ако сте - тежко ви и горко защото ще видите много редки неща , които ще ви се прииска да имате и едва ли някъде другаде можете да ги откриете. И колекционерската ви страст ще се отключи да търсите по-усърдно особенно ако е малко позаспало хобито ви.
И така - приятно разглеждане !
ПП: Търсят "Бралт" на братя Алтимирски , нямат все още екземпляр . Готови са за размяна с
със повтарящи им се екземпляри на радиоапарати .