Q20 там служи само за таймер във веригата на ALC.Не указва влияние на приемане.Задънва веригата на ALC за да не предава.Там обаче ако не е в режим може и да намали мощността на предавателя когато я пусне.След 12BY7A няма нищо като вч,не може да има понеже още преди нея има няколко транзистора във веригата на ALC.Веригите на AGC и ALC се управляват по сходен начин по втори гейт на двугейтовите.Двете вериги за АРУ на приемане и предаване са затапени,напреженията на вторите гейтове са ниски.При мен дойде глух като пън и излъчващ около 5-10 вата.На мястото на 2SC1515K имаше някакъв BFxxx който е слаган след ремонт,но с изгнили крака.Не знам с какво са го запоявали.На изхода на 12BY7A няма вч напрежение понеже на входа и няма нищо.Режима по постоянен ток на лампата обаче е в норма,същото важи и за крайното стъпало.Когато отпуша по втори гейт излъчва,но така не става,трябва да му оправя веригите по АРУ на приемане и предаване.Сега точни напрежения какво съм мерил не си спомням.По втори гейт Q18 от IF unit не се управлява,по първи пак имаше някакви аномалий с напреженията приемане предаване.Същата работа беше и с двугейтовите в приемната част на същия блок.Оставих го за изчака докато намеря транзистори.Имаше някакъв проблем там с -6 в. и управлението по ALC.Там японците са го направили много усукано и като го трасираш по схемата пак отива до мястото където липсват тия 3.6 волта на дрейна на Q20.Не си спомням точно как беше там,исках първо да намеря транзистори и после да се занимавам с него.Имам и двете сервизни описания,обаче са големи и тук не мога да ги кача.