Някой знае ли от къде мога да намеря по-евтин термо-ограничител като този на първите 2 снимки, защото от сервиза на Миеле ми искат над 70 лева за него?
Преди няколко дни забелязах че сушилнята изобщо не загрява. Отворих пералнята и видях че монофазния мотор на духалката (№4 на диаграмата) не върти, а само грее. Проверих му кондензатора и връзките, но всичко беше наред. След това го отворих и почистих мъха който се беше насъбрал и като го монтирах обратно тръгна обаче сушилнята пак не топлеше. Започнах да проверявам наред и установих че и трите секции на този троен термо-ограничител до 206 градуса са прекъснали. Натиснах и трите биметални пластини и те цъкнаха, обаче контакт не се възстанови. След това огънах единия край за да видя какво става вътре и видях че връзката е перманентно прекъсната.
Тъй като не е ясно защо мотора на духалката беше спрял, не ми се дават 70 лева докато не съм сигурен че утре няма пак да спре и да изгори този термо-ограничител.
Освен това искам да разбера дали това е термо-защита или термостат. На описанието пише "temperature monitor" (№3 на диаграмата). Това означава ли че той постоянно контролира нагревателя или е просто защита за еднократна употреба? На схемата е показан най-вдясно и е обозначен с 1F1-6, 2F1-6 и 3F1-6.
В
тази статия на Викиват видях на една снимка нещо подобно. Наричат го "биметална защита с керамичен корпус".
Благодаря предварително!