Онзи ден се бяхме запътили към Версай, но стачките "объркаха" плановете ни. И малко случайно се озовахме около Музея на армията. Щерката, която вече пети дени ни е гид в този изключителен град предложи да да го посетим. Речено-сторено. За което мога само да и бъда благодарен! Изключителен музей, изключителни експозиции! Има експонати от всички епохи, но уникалното започва от Средновековието. Стотици напълно комплектни и възстановени рицарски доспехи и оръжия- излъскани и блестящи като нови! Умопомрачителни колекции от всичко, за което може да се досети човек, свързано с военното дело и войните! Естествено е според мен това, което ще покажа да е обвързано и с идеите на форума, макар че има още стотина снимки, а вероятно и повече. Само от този изключителен музей! Понеже не знам как да вмъквам текст между снимките, ще пиша сега. На първата снимка е легендарната ЕНИГМА- изключително запазен екземпляр, убеден съм, че би работил и в този момент! Следващите три снимки- УКВ радиостанции и индивидуалната антена към тях! За сравнения няма да отварям дума, който е носил на гърба си Р105 знае за какво говоря! Следващата снимка- доколкото успяхме с превода- шифровъчен комплект-как точно работи не разбрах, нямаяе връзка между пишещата машина и станцията, но като че ли идеята там е написаният текст да се излъчва директно шифрован. Следва едно "джобно" генераторче, което е захранвало такива играчки като описаните, миниатюрна многоцелева радиоуправляема бронирана машина и на последната снимка- един мотоциклет, който мисля че съм виждал във филм за войната. Нещото се е пробирало в тръбния контейнер, предполагам за удобство при пренасянето му. Накрая искам да се извиня за евентуални грешки в текта- компютърът не е мой и малко ме затруднява калвиатурата.....