| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Една разходка в Парижкия музей на армията  (Прочетена 2411 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Онзи ден се бяхме запътили към Версай, но стачките "объркаха" плановете ни. И малко случайно се озовахме около Музея на армията. Щерката, която вече пети дени ни е гид в този изключителен град предложи да да го посетим. Речено-сторено. За което мога само да и бъда благодарен! Изключителен музей, изключителни експозиции! Има експонати от всички епохи, но уникалното започва от Средновековието. Стотици напълно комплектни и възстановени рицарски доспехи и оръжия- излъскани и блестящи като нови! Умопомрачителни колекции от всичко, за което може да се досети човек, свързано с военното дело и войните! Естествено е според мен това, което ще покажа да е обвързано и с идеите на форума, макар че има още стотина снимки, а вероятно и повече. Само от този изключителен музей!  Понеже не знам как да вмъквам текст между снимките, ще пиша сега. На първата снимка е легендарната ЕНИГМА- изключително запазен екземпляр, убеден съм, че би работил и в този момент! Следващите три снимки- УКВ радиостанции и индивидуалната антена към тях! За сравнения няма да отварям дума, който е носил на гърба си Р105 знае за какво говоря! Следващата снимка- доколкото успяхме с превода- шифровъчен комплект-как точно работи не разбрах, нямаяе връзка между пишещата  машина и станцията, но като че ли идеята там е написаният текст да се излъчва директно шифрован. Следва едно "джобно" генераторче, което е захранвало такива играчки като описаните, миниатюрна многоцелева  радиоуправляема бронирана машина и на последната снимка- един мотоциклет, който мисля че съм виждал във филм за войната. Нещото се е пробирало в тръбния контейнер, предполагам за удобство при пренасянето му. Накрая искам да се извиня за евентуални грешки в текта- компютърът не е мой и малко ме затруднява калвиатурата.....
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен Лъчо Минков

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1129
  • Населено място: София
Re: Една разходка в Парижкия музей на армията
« Отговор #1 -: 18 Юни, 2016, 17:04:27 »
 :good: :good: :good:

Неактивен ivcho1996

• Квантов електрон
  • Публикации: 149
« Отговор #2 -: 19 Юни, 2016, 21:29:36 »
Благородно завиждам за преживяното и емоциите които си изпитъл  :bravo:

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #3 -: 28 Юни, 2016, 16:39:59 »
Много хубаво!!!Радвам се ,че има все още хора -любознателни!Така и ние научихме ,че има такъв музей.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 28 Юни, 2016, 19:41:57 »
ОК! Ще пусна и снимки от шоу-рума на RENAULT на Шампс Елисе. Новият MEGANE 4 RS и GRAND SCENIC- и двете коли са със серийно вградени системи 4CONTROL,  които в завой въртят и четирите колела- при скорост до 30 км./час в една и съща посока, а след това- задните завиват противоположно на предните. Но много пара- другото, което не моа да си го обясня, освен с това, че за нашия пазар се предлагат коли, окастрени отвсякъде. Сеника там е 51 000 евро, Мегана- 40 000. Тези автомобили тук се продават доколкото знам за същите суми, но в левчета. Ще гледам да пообработя снимките тази вечер и ако нетът върви, ще ги пусна. Аааа, имам и още една изненада! Снимка- въпрос, да видим кой ще спечели виртуална биричка ;)

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: 28 Юни, 2016, 20:46:00 »
Ето и обещаните снимки. Първата- RENAULT MEGANE 4 RS- двигател 230 коня доколкото разбрах, колата е за нахъсани младоци  ;)  дано Господ и те самите се пазят, когато се качат в тоя изтребител!
Втората и третата снимки- MEGANE GRAND SCENIC 4.  На втората снимка е само предната част, колата бе разрязана на две, за да може добре да се огледа какво предлага. В задната половина един робот сгъваше седалките и тикапе в така отворилото се пространство контейнерче багаж. Не съм снимал, защото просто от снимка нямаше да се разбере какво става, а клип не съм правил. Четвъртата снимка е загадката- какво е това? После ще има още една допълнителна снимка, само дайте да урочним за какво става дума  ;)

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3929
« Отговор #6 -: 28 Юни, 2016, 20:57:12 »
Водородна станция  :) , т.е. за автомобили с двигатели на водородно гориво.

Неактивен RETROTRONICS.info

• Квантов електрон
  • Публикации: 335
« Отговор #7 -: 29 Юни, 2016, 11:57:15 »
За уплътняване на времето става и някой от битаците или пазарите на антикварите:

Едно пазарче с малки дюкянчета:

55188-0

55190-1

55192-2

А от другата страна на улицата има покрит пазар на два етажа:

55194-3

55196-4

има по нещо и за форума ;)

55198-5

55200-6

А за любителите на по-нови неща, Париж е един от градовете, където има "Ателие" на Алдебаран (другия е Токио)

55202-7

Тука дават да се пипа, за разлика от пазара на антикварите ;)  :master2:

:drinks:

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 29 Юни, 2016, 15:01:24 »
За снимката- да, водородна горивна станция. И понеже когато не знаеш за какво става дума, на някои неща не обръщаме внимание. Още една снимка ще пусна- едно синичко ХЮНДАЙ-че, с бели облачета , такси. Когато вече знаех за какво говорим, само него ден след обед видях 5-6 такива таксита по улиците. Вероятно цяла седмица съм ги виждал, ама не съм обръщал внимание.
За битака- леле майко, ако знаех, ама как да го намеря ???  Двете дами с мен и хайде да ходим на битака??? Неее, няма как да стане. А и не искам така. Там трябва да съм сам! Ако мога пак да ида...... :---

Неактивен RETROTRONICS.info

• Квантов електрон
  • Публикации: 335
« Отговор #9 -: 29 Юни, 2016, 21:50:11 »
На табелите го има адреса. На дамите вероятно ще им хареса дори повече, но удоволствието ще е скъпо... ;)

Водорода според мен е по-скоро екзотика за момента. Но в Париж са намерили интересна алтернатива на личния автомобил:

55253-0

55255-1

малки електрически автомобили под наем :)

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 29 Юни, 2016, 22:24:49 »
Да, колите на водород са екзотика все още, но първите стъпки са направени. Следващите снимки, които бях запланувал са точно за електромобилите. Изобщо не са екзотика зарядните станции по улиците и колите "вързани" за тях. Другото- огромното количество мотоциклети, повечето от които расови машини, а не моторетки. Снабдени с всички удобства и за лошо време, хората масово ги ползват за предвижване в града. Има м някъде снимка- с "вградени" ръкавици на кормилото, със завивка- водонепропускаща и топлеща за краката, хората ги карат и не им дреме!И много, ама много велисипеди. На едната снимка се вижда обществен паркинг за колела под наем.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |