| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Плащане чрез уестърн Юнион????  (Прочетена 3031 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rkounev

• Квантов генератор
  • Публикации: 542
  • Населено място: София
Плащане чрез уестърн Юнион????
« -: 03 Януари, 2016, 21:44:49 »
Колеги,харесахси няколко китайки джажи ,но ми искат плащане през Уестърн Юнион.Стойността на превода ми се вижда височка -10 долара за 36 долара сума с транспорта.
Вие как процедирате?

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
Re: Плащане чрез уестърн Юнион????
« Отговор #1 -: 03 Януари, 2016, 21:50:31 »
 За други покупки, приятели си пращаха пари по Уестърн юнион, в смисъл не директно на продавач. Таксите са безумно високи . Ако имаш вариант с Пей-Пал  винаги избирай него.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #2 -: 04 Януари, 2016, 00:11:02 »
Отделно, че при WesternUnion вероятността да те излъжат е огромна, тъй като няма как да си искаш обратно парите. Плащащ се молиш, продавача да не е измамник. Рече ли некой, че иска плащане през него, винаги съм нащрек.
Аз лично, освен през PayPal не смятам да плащам, щото интернета е пълен с мошеници, а от PayPal при оплакване на 3-тата секунда са ми върнали парите, нещо невъзможно при другите методи за плащане.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #3 -: 23 Април, 2016, 10:54:39 »
Моля Gabo да разясни ,какви са стъпките за плащане с ПЕЙ-ПАЛ ама като за неграмотни хора.Аз например съм клиент на първа инвест банк.Какво трябва да направя за да платя .Нова карта ли ми е нужна или какво?Моля ГАБО!
Все едно пред теб стои един екземпляр на "сосиалното сиганин" и обясняваш на него.

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #4 -: 23 Април, 2016, 11:32:25 »
1. Доколкото съм запознат, картата трябва да е с чип (не само с лента) и да е Visa/Mastercard (моята е Visa)
2. Отиваш на https://www.paypal.com и си правиш регистрация с твоя е-майл, след която влизаш в профила си и въвеждаш номера на картата, имената, адреса и т.н.т.
3. От PayPal ти изтеглят 1 Евро (после ти го връщат), за да удостовериш, че ти си собственика. Удостоверяването става, като си получиш извлечение от банковите преводи (ако имаш електронно банкиране, на другия ден още ще го имаш превода). Там на основанието за превода име еди код от цифри и букви. Ако нямаш електронно банкиране, отиваш след 2-3 дни в банката и питаш за този превод, те ще ти дадат разпечатка.
4. Въвеждаш кода на превода в PayPal и си готов.
5. Отиваш на сайта който приема плащания с PayPal, избираш си стоката и при плащане ти изкача прозореца на PayPal, въвеждаш си е-майла и паролата и сметката е платена.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #5 -: 26 Април, 2016, 22:53:21 »
Благодаря!

Неактивен goldib

• Квантов електрон
  • Публикации: 244
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #6 -: 26 Април, 2016, 23:08:32 »
 :hi:   и аз

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 308
« Отговор #7 -: 27 Април, 2016, 05:40:16 »
Аз не пазарувам от интернет, но много хора които го правят си издават отделна карта, която използват само за това. Ако искат да си купят нещо си вкарват пари във въпросната карта и готово. Това е още едно подсигуряване.

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #8 -: 27 Април, 2016, 07:36:31 »
И моите два гроша в дискусията:
1) Карти V-PAY НЕ СЕ ПРИЕМАТ от Пейпал, не си правете такава! VISA Electron става. Въобще ако ще правите отделна карта се посъветвайте с банката, въпреки че от Булбанч ме метнаха та я сменях.
2) 100% ОТДЕЛНА КАРТА ЗА ОНЛАЙН! Слагате колкото е нужно за покупката и изпразвате. Има няколко случай на надхвърлени суми, но ги прецаках, защото слагам 1-2 лева само отгоре. Никога не си слагайте оборотните карти в тия системи.
Абе въобще не дръжте пари в банка, ако ме питате, теглете всичко на момента в който влезне...  :)
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #9 -: 27 Април, 2016, 08:34:12 »
Аз често купувам стоки от Германия втора ръка. Много често там продавачите приемат само банков превод, а той също е 100% несигурен. Плащаш и се молиш да не те метне. По принцип немците са точни, но в Германия живеят около 15-20 милиона чужденци, та винаги има риск. Иначе PayPal е най-сигурният начин за плащане и винаги предпочитам него пред всички.

Неактивен daniabc

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #10 -: 04 Май, 2016, 08:30:15 »
За международни преводи, когато продавачът иска плащане по сметка, ползвам Transferwise:
https://transferwise.com/

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |