Не се ядосвай. Ядовете нищо никуму не носят. В яда си си хабиш душата, здравето, времето и енергията, сякаш ти трябва плащаш за чуждите грехове. Имаме два ресурса, които са ни дадени с раждането и са ограничени абсолютно - здравето и времето. Нито едното, нито другото бих си дал за тях. Нека да помислим как да направим нещо по въпроса, без значение дали някой би казал, че е малко. Предаватели ли ще строим, наука ли ще популяризираме, на начинаещите ли ще помагаме, добро ли ще правим - възможности много. Само да има мерак и вяра. Аз например освен да предавам на СВ бих се пробвал и на КВ с програмата на радио България, колкото и да е орязана. Мечтая си някой ден да отворя радиошкола, като едно време. Не кръжок,
школа. В къща някъде до града, където хората ще си оставят дечицата за цял ден на мен и съпругата ми, и ще ги учим на хубави неща. Ще ги учим да мислят и да решават проблеми, а не да редуват фейса и mtv. Един цял ден вътре и навън, на слънце. Без интернет и телефони. Ще строим схеми, ще правим антени, ще чертаем, ще мечтаем, ще си починем от хаоса и истерията и ще се заредим с мечти за нови подвизи. Не зная дали и кога ще успея, но никога няма да изоставя тази мечта. Имам приятел, който иска да вдигне цял малък квартал до София, нещо като "Дворец на пионерите" на бъдещето, с кръжоци и работилници по науки, изкуства и занаяти, писти за модели, ракетна площадка и т.н.. Ако някой успее някой ден, това ще е той!
Как се чустваш след тези идеи?
Надали си ядосан.
Това е гласът на България, гласчетата на децата ни. Не приемам друг да им налага какво да казват и как да звучат, как да мислят и в какво да вярват.
Простете модератори, май разводних темата, спирам!