| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Как се работи с лампомер Л1-3  (Прочетена 3413 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Как се работи с лампомер Л1-3
« -: 05 Февруари, 2016, 00:21:59 »
Здравейте,
В пораядъка от няколко видеоклипа ще поясня как се работи с Руския лампов лампомер Л1-3

Искам да се извиня за гласа , понеже съм болен от простудно заболяване , до скоро нямах глас и още не съм се оправил. В момента седя по цял ден на топло и  като се излекувам едва ли ще разполагам с време за заснимане на клипове така че още веднъж се извинявам за пресипналия глас.  Това ми е първи  опит и не знам от къде се появи тази инициатива от моя страна , по скоро от факта , че преди време  в интернет пространството никъде не открих видео с разяснения как се работи с този лампомер. Дано да съм полезен на някого.  Останаха още няколко клипа , утре ще се опитам ки кача , че много бавно нещо става.

-

-

-

Неактивен Ricarq

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: Габрово
Re: Как се работи с лампомер Л1-3
« Отговор #1 -: 05 Февруари, 2016, 17:11:28 »
Ето продължението с измерване на 6П14П:

-

Неактивен simeon_ivanov

• Квантов електрон
  • Публикации: 140
  • Населено място: София
« Отговор #2 -: 13 Април, 2016, 19:50:55 »
Ако някой не е попадал на този линк - адаптер за други цокли за Л1-3 и Л3-3

Неактивен Fisher

• Квантов генератор
  • Публикации: 577
  • Населено място: Благоевград
« Отговор #3 -: 13 Април, 2016, 23:28:16 »
имам руските лампомери Л1-3 и Л3-3 и българския ИЛ-51, българския е добър , но има ограничение в тока на отопление  , руските са по яки машини и  бях си поставил  за цел да ги изуча , затова искам да благодаря на РИЦАРЯ  за видеоуроците, научих някои полезни неща, например настройката на напрежението на отоплението , и в този ред на мисли искам да го побутна да покаже как се тества лампа с по-голям отоплителен ток , като ГУ-50, как се тества популярна западна лампа - като ЕССхх или ЕL34 или  EZxx или EM80-84, относно адаптерите за старите модели лампи също искам да благодаря за идеята - почвам да ги правя :hi:

Неактивен NKK

• Квантов електрон
  • Публикации: 297
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
« Отговор #4 -: 14 Април, 2016, 00:02:43 »
Цитат
имам руските лампомери Л1-3 и Л3-3

Руските Л1-3 и Л3-3 наистина са Джилезни машини, едни от най-добрите лампомери, само да имаха малко повече измерителни системи, че това непрекъснато въртене на галетите е доста досадно. Някой ден ако се "вдъхновя" може да добавя някоя системка още :)
Само да предупредя, че има малки грешки в уроците на Рицаря, така че най-добре прочетете внимателно ръководството - има го сканирано в нета. Една от най-важните е реда на настройка/подавана на напреженията. В едно от клипчетата мисля, че първо подаде Ua и след това Ug, което може да е фатално при някой кекави ламБета. След това, задължително е лампомера да загрее за 30-на минути. Това както и калибрирането е много важно за получаването на коректни резултати. Без да е натиснат бутона "измерване" на индикатора се показва напрежението на отоплението, няма нужда от измерване с допълнителен уред, ако всичко по машинката е наред. Друго много важно - в упътването на Л3-3, изрично е упоменато да НЕ се включва лампомера при закомутирана карта!
Имаше и още малко подробности, но не ги помня вече, така че четете описанието внимателно. Освен на руски май се намираше и на немски.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |