| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем с лед тв - включва, но няма картина, нито подсветка  (Прочетена 10700 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: Добрич
Здравейте. Взех един китайски лед, защото има вграден сателитен приемник. Оказа се, че телевизорът не работи, а беше обявен за работещ.
Накратко: включен в мрежата, диода за стенд бай свети в червено, като натисна бутона за включване диода на стенд бай става син, и тв-то включва. Картина никаква, нито на двд, нито на скарт, нито на антена и т.н.
Разглобих го абсолютно целия. Предполагах, че има прекъснал/и диоди по диодната лента, но уви, всички 36 диода са здрави и светват, като се проверят с мултимерът. Диодната лента за подсветката е само една с общо 36 диода. Всеки диода получава ралично напрежение/например по 0.33 волта, 0.59 волта, 0.88 волта и т.н/,което говори и защо не сработват. Кабелът, който доставя напрежение на диодната лента, доставя само 11.89 волта.
Няма видимо повредени елементи по платките.
Моделът на захранващата платка е CVB32001, но сервизно няма. Снимките, които видях в нета, показват, че е с два електролита по 400в, а моя фабрично е с един.
На какво може да се дължи тези ниски напрежения, които получавам (трафчето???)
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Bengata

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 337
  • Населено място: София
Звук има ли ?

RF12 мери ли го ?

RF27 ? RF 28 ?

JP 11 какво е мост ли е или резизстор ?

Това дето не се чете е регулатор на напрежение от типа на 34063 . Там какво се случва ?

Към транзистора какво отива

Не може да е 12 волта там на транзистора върни се малко на зад . Виж от къде се захранва .

Не се ли вижда някаква картина под ъгал като го осветиш ?

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
JR11- мост
RF12 - 00.7 ома
RF27/28 - все по 11.6 ома
Има звук тв-то.
Това, което не се чете, го разчетох (BIT3260)  http://www.bitek.com.tw/home/images/Flyer/BIT3260.pdf
Към ME15N10 имам на Drain-Source 11.9V, a на Gate-Source 0 V
Не съм го осветявал, но се вижда ''нещо'' , като го включа на подходяща светлина, предполагам е картина.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Bengata

• Модератор
  • Квантов електрон
BIT3260 около него мери .

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
На вторичната на трафчето, няма абсолютно никакви стойности /напрежения/съпротивление/. Не знам и какви са му данните. По надпис /BYQ-184/, нищо не излиза в нета.
Остава за донор за бъдещите покупки.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Bengata

• Модератор
  • Квантов електрон
E как имаш звук и свети диода . Като няманищо в вторичната , бързо се отказваш .

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
Закарах го на майстор. И да ме излъжат с това, какво и как са правили ще разбера. До 2-3 дена ще пиша резултат.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
Взех телевизорът, готов е, само 20 лева ми излезе ''ремонтът''. Имах липса  5 в на един от пиновете, а 12 в на същия ред ги имах....ах как можах да го пропусна....
За да не изпадам в подробности. Ремонтът е в разкачен смарт модул, който окъсява, на него има отелно и две usb. Ясно е че сега ако пъхнеш флашка нищо не става. И за десерт, са ми пукнали матрицата, не е фрапантно, но е гадно. Аз тв-то го купих за 65 лева, ама си закарам това, което ми стои в кухнята, пак е 24 инча ама е 419 лв, ако ще кажете такива са майсторите..., ами двама са от поне 22 години ги знам, ама ето че...
JVC AX-1100 I love u

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |