Бе то е ясно че има електролити (включително фуджикон) с много ниско ESR. Това обаче не означава че свирят по-добре. За да свири добре един електролит в сигналния път са важни някои други негови параметри освен ESR или иначе казано ESR трябва да е под една определена стойност. В това отношение не е задължително фуджикон за импулсни захранвания с много ниско ESR да свири по-добре от обикновената серия фуджикон.
Сам си прави сметка в дека Aiwa който ремонтирам има електролити Rubycon и някакви SME, като преобладават невзрачните SME. И забележи именно те са със завишен ESR. В дека Sony всички електролити са Panasonic и ELNA и до един са отлични. Сам си прави сметката като смениш сега примерно някои панасоници или рубикони или ничикони с фуджикон, колко години след това ще са за смяна отново. Затова аз държа да не свалям качеството на апаратурата. Но именно за да избегна излишни смени го казах няколко пъти, просто е - скрийнингово измерване на кондензаторите на платката от което да се вземе решение има ли живот в тях или не.
Тези два кондензатора (дефектиралите в този усилвател) за мен са били повредени механично от някого. Защо иначе кондензатора ще е останал с изтръгнат извод? Не може да става въпрос за повреда от стареене според мен, и то точно така два съседни кондензатора.