привет, да правилнмо сте ме разтълкували под малки имах предвид точно 3.5 инчовите а големи 5.25
до колегата origo не се и изненадвам че новото флопи дет си купил е боклук, то всичко ново е такова
и да 3.5 инчовите са в пъти по надеждни от 5.25 главно заради самите дискети малките са по-защитени от околната среда
друго което съм забелязвал е че 5.25 инчовите понякога зависи от дискетата се захапва някак си че се гъне вътре докато се върти и издава кофти звуци, кото ми се е случвало главата да надраска даже дискетата
Аз лично си накатерих в началото софтуера на рпавеца от 3.5 инчово флопи да си нямам ядиве после си му върнах неговото си оригинално и от време на време ползвам него, а допълнително си качвам софтуер през серялен или парапепен кабел самоделка чрез нортън командър
Замислете се интересно е, че 8 инчовите флопита никога не са били съвместими с РСтата почва се от 5.25 и до ден днешен са си съвместими
Малка добавка, Аз примерно на ежедневният комп съм турил едно тънко 5.25 понякога като скапе 360кб дискета и неще да я форматира или тя самата нещо не е у ред съм успявал да я спася с дебелото ми от правеца 5.25 инчово оригиналното си му
от коеот съм доста впечатлен