Поиграх си още малко и успях да измъкна главната платка от кутията. Тук се вижда от двете страни:
Проследих синьото кабелче (от буксите) и видях къде отива - трите проводника в него бяха запоени към три "крачета" някъде в средата на платката. На снимката се вижда синият кабел - хванат е с кабелни превръзки към платката, отдясно на червения:
После намерих кондензаторите, които се намират преди и след този усилвател на фоно - сигнала (номера 101, 102, 111 и 112). Някои бяха по-лесни, а един беше много гадно забутан, но накрая успях да ги отпоя от платката, без да счупя нещо друго:
Отпоих също и някакви кабелчета, които ми пречеха - прецених, че те са в контура на усилвателя, който така или иначе вече е изолиран и няма да трябват повече...
Значи отпоих кондензаторите С111 и С112 и намерих на платката дупките за крачетата им. Едните дупчици бяха означени с (+), а сигналът от буксите трябва да стигне до другите дупки (без означение). Намерих ги и забих клечи за зъби в тях. После проследих синия кабел от буксите - мерих го с един канап и ми се стори, че има достатъчна дължина да стигне до клечките. Срязах кабелните превръзки, които го държаха към платката и отпоих трите крачета, към които беше захванат (мисля, че това се нарича "кримпване"). После отрязах крачетата, заголих белия и червения проводници (от буксите) и ги калайдисах. Хванах крайщата с една пинсета и ги вкарах в дупчиците, после ги запоих от задната страна на платката. Към голия проводник (масата) запоих един друг кабел (за удължение), сложих го в шлаух и го запоих там, където беше крачето, преди да го махна от платката.
Накрая прекарах синия кабел по новото трасе и го захванах към платката с нови кабелни превръзки: