| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Отварачка за бира "Правец"  (Прочетена 10802 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Re: Отварачка за бира "Правец"
« Отговор #30 -: 28 Август, 2015, 12:05:50 »
БАЛКАНКАР бяха купили завод в Тайван. В нашия завод първите 286-тици бяха именно от там! Емблемата -кръгът със стилизирана лястовица гордо се пъчеше на лицевия панел на кутията. Кой да знае какви времена ще дойдат, можеше да се съхранят тия щайги а не да се разкостят......
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен Bengata

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 337
  • Населено място: София
« Отговор #31 -: 28 Август, 2015, 15:17:22 »
В Кремиковци завода където работеше Баща ми , неговият беше 286 . Бая време съм прекарвал пред него докато Баща ми беше дежурен събота и неделя . Това пак е 94-95 година. Имаше и един електрокар в цеха и него бая съм го карал  :crazy: . А Правец 8 и Паладин както и други компютри от сорта на големите Изоти имаше при Майка ми в ЦИИТ тя беше програмист там до 94 година след това ги уволниха .

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
  • Населено място: София
« Отговор #32 -: 29 Август, 2015, 01:38:03 »
Еха това за балкан кар звучи адски интересно , дали съществуват снимки на тези кутии :)
Значи излиза че ние сме правили дъна до 8086 плюс въпросното джуко изкопирано, но поне платката е нашенска, от 286 нататъка са си готови платки дори не са произвеждани тук, то личи по самият материал и изработка . колкото до натъпкването на някоя по съвременна машина в кутия от 16тка е яка идея и аз имам една кутия от последните модели с джуко дъно дето разстоянията на слотовите отвори са стандартни има и дупка за дин порт, може вътре да се навре без проблеми пентиум 2 дъно от преходният период дето още се ползваха АТ захранвания без да се модифицира кутията по никакъв начин, за по съвременните дъна ще трябва модификация за да се напаснат нещата от заде както и захранването ще трябва да се модифицира, поне за него имам идея, ще може да се премахнат вътрешностите от стандартното захранване и да се натъпче вътре съвременно :) от заде за портовете трябва да се помисли за да не се компрометира визията на кутията но е много якa идятата за ретро фит , би могло да стане нещо такова  вижте идеята с голямото флопи - брилянтна е  8)
« Последна редакция: 29 Август, 2015, 01:45:25 от FAMICOM_87 »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
9979 Прегледи
Последна публикация 26 Март, 2014, 15:31:11
от dobringeorgiev
8 Отговора
9800 Прегледи
Последна публикация 07 Септември, 2013, 22:23:22
от Валери
16 Отговора
16203 Прегледи
Последна публикация 08 Август, 2013, 09:28:01
от Валери
3 Отговора
9890 Прегледи
Последна публикация 23 Март, 2020, 16:13:40
от sve
29 Отговора
24397 Прегледи
Последна публикация 28 Септември, 2015, 21:39:39
от сашо

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |