| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Кое Ви запали  (Прочетена 4563 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
  • Населено място: София
Кое Ви запали
« -: 28 Декември, 2012, 15:56:33 »
Как се запалихте по сандъците  ::)
Аз се запалих от един Христо Ботев който висеше в мазето.Направи го и взе , че ми Хареса  :D

Неактивен Борис Борисов

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 448
  • Населено място: гр.Бяла, обл.Русе / София
  • Борис Борисов
Re: Кое Ви запали
« Отговор #1 -: 28 Декември, 2012, 17:33:22 »
Аз съм си по рождение... :lol:

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
« Отговор #2 -: 28 Декември, 2012, 17:44:18 »
Мен една Мелодия 2 от тавана. Мислех да и взимам говорителя :nea:. После видях лампите, стана ми интересно. Реших да я пусна и не щеше да работи, после установих че има прекъснато мишурено въже на говорителя. Запоих го и заработи, и се изкефих 8).

Неактивен bobi mw

• Квантов генератор
  • Публикации: 579
  • Населено място: Плевен
« Отговор #3 -: 09 Януари, 2013, 23:40:36 »
Отраснал съм с Акорд 102 и бакелитовите радиоточки

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
  • Публикации: 452
« Отговор #4 -: 12 Януари, 2013, 18:39:21 »
Определено за да се запали нещо, то трябва да може да гори. А какво ще даде искрата е вече отделен въпрос.
Та нещото което даде моята искра се казваше радиоприемник "Минск". Купен през далечната 1948 г., тоест в годината когато съм се родил. И така всичките ми детски години бяха свързани с него. Спомням си, че навремето на това радио с интерес слушахме предаването  "Костадин и Миладин". По-късно вече в техникума само да слушам на СВ ми дойде малко и по един съвет от "Радио и Телевизия" разтеглих КВто му и от тогава Ефира окончателно ме очарова. За съжаление много години по-късно, когато си отидох в отпуска се оказа, че баща ми го е изхвърлил. Е тогава вече масово беше навлязла телевизията. И досега ми е адски тъжно за тоя приемник.
Ето го това чудо от детството ми:

Ееех, какво ли бих дал за такова радио. За съжаление, явно не само баща ми е изхвърлял такова.

Неактивен Валери

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3928
« Отговор #5 -: 12 Януари, 2013, 19:41:25 »
Много е добро, дано си намериш такова. Иначе мен преди около 3 години ме хвана носталгията по детството ми. Имахме (имаме го още) един "Акорд 102'71", на грамофона му слушах детски приказки ("Снежната царица" и т.н.), свалих го от тавана, почистих го основно, за късмет мишки не бяха влизали, заработи добре, сложих му един УКВ-конвертор и останах изумен от ламповият звук. След това роднини ми подариха една "Даугава", пооправих я (още и търся говорител) , и така почнах да събирам. Все още лампите ме привличат с тяхната тайнственост  :) .

Неактивен ever20102

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 18
  • Населено място: Благоевград-около
« Отговор #6 -: 12 Януари, 2013, 20:32:42 »
Първото радио което видях и слушах беше Комсомолец .  И до сега си мечтая за такова и все не мога да се добера.  Имам скромна колекция от лампови радиа . Транзисторните не ме интересуват. Ламповия звук е несравним. Светлината излъчвана от отоплението  на лампите е вълшебна.

Неактивен lz2nk

• Квантов електрон
  • Публикации: 452
« Отговор #7 -: 12 Януари, 2013, 20:57:10 »
Първото радио което видях и слушах беше Комсомолец .  И до сега си мечтая за такова и все не мога да се добера.  Имам скромна колекция от лампови радиа . Транзисторните не ме интересуват. Ламповия звук е несравним. Светлината излъчвана от отоплението  на лампите е вълшебна.
А ако радиото има "Око" и то трепти, направо те омагьосва.

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1303
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #8 -: 12 Януари, 2013, 21:06:16 »
Ако ми изпадне от някъде такъв Минск, твой ще е. Иначе аз също като вас като малък имахме Христо Ботев и на него слушах приказката в 7 без 10 и щом прогърмеше ето този сигнал, който съм качил в youtube

http://youtu.be/oKh1QgMiwbo

знаех, че е време за училище. Все още като го чуя и ме навяват спомени за детските ми години и онзи Христо Ботев. Затова като видя някъде Христо Ботев да се продава и все искам да го купя. А Валери аз имам и плочата с приказката за Снежната кралица и когато реставрирах Акорд 102, слушах точно нея :) Кеф голям.

Неактивен simo_

• Квантов електрон
  • Публикации: 491
« Отговор #9 -: 12 Януари, 2013, 21:10:40 »
Хубава мелодия, за съжаление непозната за мен... Клипа прави днес две години от качването му ::)
« Последна редакция: 12 Януари, 2013, 22:54:40 от simo_ »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |