Много мерси за изчерпателния отговор. Наистина не можах да хвана разликата. Origo, нямах никакво намерение да правя подобна присадка. Ботевчето изгелждаше много добре на външен вид с изключение на плата. Имаше петна, които не се изпраха, затова го смених изцяло. Отвътре обаче беше мазало. НЧУ беше тотално променен спрямо оригиналната схема, но работеше ОК. Наложи се смяната само на няколко кондензатора. Лошото е, че на оригиналните не им виждам стойностите и понякога трябваше да гадая. Катодният електролит например беше 5 микро, а за EL84 май трябва да е 30, та сложих 22. Такива работи. Отскоро се занимавам с подобна техника и ми е малко трудно. Първоначално помислих, че е използвана схемата на Родина с EL84 и EBF90, но и там има много разминавания.
И все пак свири и то съвсем прилично. Но ВЧУ беше тотално омазан. Скъсани бобини, разтекли се кондензатори. Мъчих се един ден безрезултатно и затова преминах към този вариант. И без друго това транзисторно радио само ми се пречкаше, а сърце не ми даваше да го хвърля. Променливият кондензатор също беше много зле и реших, че не е чак такова кощунство да го изтърбуша окончателно.
Сега това ботевче отива на вилата. Там ще ми върши страхотна работа, като има и УКВ, и средни, макар че повече ще го използвам, за да си свързвам iPod-а с него. А и не е особено скъпо. А хубавата Олимпия, която беше там, е предназначена за апартамента, в който след година - две ще се пренесем с жена си. Имам още две Олимпии. Едната трябва да се сглоби, а другата - да се реставрира тотално. После ще купя един средновълнов предавател и така ще озвуча апартамента :-)