| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Лампов усилвател моно 25  (Прочетена 5552 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Su4mylesS

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 3
  • Населено място: Павел баня
Лампов усилвател моно 25
« -: 21 Януари, 2015, 12:47:21 »
Трябва ми информация за този усилвател,липсва му една лампа но незнам каква е, мисля да я заменя с ГЗ 34 на телефункен за да го събудя, пусках го и отоплението работи.Ако може някой да ми каже и какви пари мога да му взема. Благодаря!
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите свършват. :)

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
Re: Лампов усилвател моно 25
« Отговор #1 -: 21 Януари, 2015, 13:56:08 »
Да, кенотрона е GZ34!След като я поставиш.пусни го през една лампа,примерно 75 вата ,за да не получиш излишни изненади.А за цена-всяко нещо струва толкоз ,за колкото е продадено,но не очаквай космически цифри!Моно 25 е един капризен и банален усилвател с не много добра репутация!Обикновено прегряват заради малкият обем,от там обърни внимание на всичко що е електролитен кондензатор!! :hi:

Неактивен Su4mylesS

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #2 -: 21 Януари, 2015, 13:57:23 »
Трябва ми информация за този усилвател,липсва му една лампа но незнам каква е, мисля да я заменя с ГЗ 34 на телефункен за да го събудя, пусках го и отоплението работи.Ако може някой да ми каже и какви пари мога да му взема. Благодаря!
Някой ако знае кога е произведен, не съм сигурен дали изобщо да го продавам но искам да си направя по малък стерео с лампи 6н2п,6п14п и 6е1п.Схема за тази моя идея също ще ми бъде много полезна! :)

Неактивен Su4mylesS

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #3 -: 21 Януари, 2015, 14:02:01 »
Да, кенотрона е GZ34!След като я поставиш.пусни го през една лампа,примерно 75 вата ,за да не получиш излишни изненади.А за цена-всяко нещо струва толкоз ,за колкото е продадено,но не очаквай космически цифри!Моно 25 е един капризен и банален усилвател с не много добра репутация!Обикновено прегряват заради малкият обем,от там обърни внимание на всичко що е електролитен кондензатор!! :hi:
Благодаря ти, не тарся космическа цена просто искам да си направя по малък (стерео) да си го сложа на комп-а и да си слушкам музиката с кеф  :D

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #4 -: 21 Януари, 2015, 14:07:11 »
Моделите MONO25 са поне 4 броя, и дори повече с модификациите. Първият е външно копие на Sehnheiser от 50-те, 60-те години на миналия век, със заоблена кутия. След това има разнообразие от разновидности в продължение на десетки години!!Излишно е да обяснявам че разликата между оригинала и копието е убийствена!!А схеми с посочените от теб лампи в нета има на кило!!Напиши в Гугъл и ще има да разглеждаш по не седмица.Ако се затрудниш,прерови тук в архива,и аз и други съфорумци сме публикували схеми!!А ако имаш конкретни питанки,пиши на лични!Успех!!
« Последна редакция: 21 Януари, 2015, 14:12:42 от vangelis »

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
« Отговор #5 -: 07 Април, 2015, 16:02:15 »
Поради известни причини скоро не съм влизал тук, ако вече не е късно ето схема и пълно описание:

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Населено място: София
  • Конювишки джентълмен
« Отговор #6 -: 07 Април, 2015, 21:10:41 »
Благодаря ти, не тарся космическа цена просто искам да си направя по малък (стерео) да си го сложа на комп-а и да си слушкам музиката с кеф  :D
Недей  да  правиш тази  грешка   компютър  еле па с Бозата  и ламба станаха  широко застъпено  действие  откак  пак станаха  лампите  модерни . Аз  стигнах  до извода че е  БЕЗСМИСЛЕНО   -ситуацията  прибирам се  от бач  пускам усилватела  той се  разгрява 10  мин  да влезе в  режим   слушане  на  музика 1-2 часа  и гасене  това е    най-малко  нелогично  продай моното  и си  купи 1  транзисторен и  забрави за  лампи с  комп ........ :hi: :hi: :hi:
Удрииии!!

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #7 -: 07 Април, 2015, 21:12:40 »
Супер са лампите с комп. Хем се отопляваш хем музика слушаш  :D
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |