| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Кой в схемата е оградения в червено кондензатор на приемник Христо Ботев  (Прочетена 4154 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
В случая бяха 2 отделни електролита дукати оригинално, както казах снимката  е от нета  само за разпознаване на неполярния  по позиция в шасито.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Любо Божков

• Модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1659
  • Населено място: с. Ресен общ. В.Търново
Само първите модели (края на 1955, началото на 1956г.) са с единични кондензатори. В последствие масово се използват чешките двойни електролитни кондензатори, захванати с изолирана от минуса скоба. При този случай аз също поставям вместо неполярния кондензатор 0,1 μF електролитен (100 ÷ 220) μF.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Понеже Ориго попита,  На изходния траф последния извод на първичната прекъсва , та поради тази причина  Го вързах триодно като промених схемата така:

Омичното съпротивление на първичната между 2-та останали извода е към 470 ома  за това  смятам, че е абсолютно достъчна, тоест е прекъснал , късия край, който е 10 тина ома и ще мине и без него. Отбелязал съм  прекъсналия край със син цвят на схемата  а с червен новите връзки и   добавения 200 омов резистор  м/у 2 ра решетка и анод

Ако имате забележки към преработката , сега е момента.  :D

26481-0

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
Не, според мен не е правилна модификацията! По никакъв начин режима на лампата не е свързан с прекъсналия извод на трафа. Няма проблем лампата да остане в пентодно свързване и без допълнителния извод. Ето това според мен е правилната модификация:
26497-0
Просто това което е трябвало да бъде към крайния извод го свързваш към другия и това е. Единствения проблем е че може би ще имаш брум, но колко силен ще бъде не знам, може и да е лек, ще се разбере. А иначе огледай дали извода не е прекъснал някъде видимо и да може да се възстанови, ама едва ли.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
Сложих я в Пентодно, да е най-близо до оригинала  ;)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |