Поздравления за находката!!!
Ето какво остана от моя Адмиралъ, след "компетентната" ми намеса преди около 50 години. Имам готова скала, по- точно отпечатка върху самозалепващо фолио, мога да ти я дам.
Има разлика в апаратите - при мен кондензатора е двусекционен, а вискокоговорителят беше с магнит / точно заради магнита го разтурих/. Цяло чудо е, че кутията му не е изхврълена - намелих я преди години в мазето. Почистих я, лакирах с паркетен лак, а Мано сътвори скалата.Плат нямаше, поставих неподходящ-тапицерски, но пък добре изглежда. Почти нямам спомени за лампите, но добре си спомням, че индикаторната беше с червено стъкло отвътре /вероятно "Филипс"/ и се чудех как да стигна до зелената светлинка вътре....
На кондензатора има щемпел: 6 okt 1941 . Радиото го купил дядо ми, след като започнала войната, вероятно през 1942. Работеше с променлив успех някъде до 1965 г. , спомням си че някакъв техник, след поредния ремонт каза, че малко живот имало в него , нашите купиха радиограмофон ВЕФ, а Адмирала отиде да живее на балкона. Там го добарах аз .....и ето какво остана.