Колеги, преди време ми бяха дадени две армейски радиа Р250М за продажба, пуснах и тука обява ... време мина, а не се продаваха за 800-700-600 лв и накрая дойде един мераклия и взе едното за 500 - за музей, второто се заседя и поради липса на клиент собственика/не съм аз/ получи оферта да го раздели - долната част за 300 , горната за 100лв, долната я взе един спец по извличане на благ. метали , горната остана за мен.Сега някой ще каже - що не го взе , а позволи да отиде за скрап ... чудно радио беше дге, ала нямах свободен финасов ресурс в момента инак много ми харесваше .Както и да е , пускам снимки по темата и искам да попитам , някой от вас знае ли горния модул за какво служи, може ли да се ползва самостоятелно за нещо , има ли някъде схема на горния модул и тн . Иначе имам оферта да го дам за скрап но засега се коравя , мерак ми е да го запазя .
Само да спомена , че това радио не напразно го наричат в радиомузея КИТ /WHALE/ ,тежи 95 кила , обемисто е и явно много материал и техническа мисъл е вложено в него
Ето линк
http://www.radiomuseum.org/r/aleksandro_kit_r_250m_r250m_p_250m.html