ЛЗ2ХЛ, аз съм строителен инженер, ако ти ме попиташ какъв е максималния товар който може да понесе греда с определен профил /примерно ИПЕ200/ подпряна в две точки на разстояние /примерно 4м/ , мога да те пратя да четеш съпромата и да смяташ по един лист формули , след малко мъки може и да намериш максималния огъващ момент, абе все прости неща и сигурен съм че ще намериш отговора - проста аритметика е.Но мога и веднага да ти го кажа на разбираем език - 2 тона на лм.
Това което ми подаде като линкове ми набута един гаден скрипт, дето ми отне 20 мин да го изчистя, картинката въпреки ,че не бе за кенотрона дет питах и с очила не я разчетох, рових 15 мин в нета ама за 5Ц4М не намерих диаграма за RVtr параметри и като резултат , стигнах до кривата круша, и пак не разбрах колко да е напрежението на трафа за да изкарам след кеноторона изправено 375 волта ?
....От друга страна от елементарната картинка по долу ,дето руснака е дал за такива кат мен, е видно че ако изправим с двеон кенотрон 5Ц4М двупътно 275 волта получаваме 320волта , а не 380в както би било с полупроводникови диоди, значи се губят 50 волта , тоест по пътя на логиката близко до ума е ,че трябва да изправя 275+50=325 волта за да компенсирам дефицита от 50 волтов пад връз кенотрона, естествено тази сметка има вероятност да е така , но не съм 100% сигурен, затова попитах за да сравня теорията с логиката ...