Много сте чувствителни и обидчиви
Това, което написах се отнася за инж. Ангелов, а не за някого другиго. Не съм искал да засегна или обидя никого.
Ако могат се търсят някакви общи изводи, то те са съвсем в друга посока. Например един от тях е, че хората със сериозни колекции и сериозни познания в областта на ремонта и реставрацията на лампови радиоапарати не са представени в интернет пространството или имат слабо присъствие. Има хора с големи колекции, които са известни в интернет. Има и хора, които са с големи познания в областта на радиото и също имат сериозно присъствие по интернет форумите. Съчетанието на двете обаче е много рядко или липсва. Защо това е така, не мога да кажа. Сигурно причините са комплексни. Не искам да посочвам имена, за да не започват безсмислени спорове, само ще кажа за себе си, че не се смятам за един от тях, тъй като нито колекцията ми е достатъчно значима, нито имам кой знае какви познания.
Относно изказването на колегата deniz5612. Това, че някой има голяма и сериозна колекция, не означава че на другите колекциите не струват и въобще не е нещо негативно спрямо някого. Лично мен това, че някой има по-вече или по редки или по-интересни апарати от моите не ме депресира и не ме кара да си блъскам главата в стената.
Процесът по намирането на един експонат, изучаването му, реставрацията му и обсъждането е много по-интересен и значим, отколкото това колко е рядък или скъп един апарат. Обратното според мен би било проява на снобизъм.