| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: За или против тон корекцияйте в лампов амп .  (Прочетена 7650 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1057
  • Населено място: София
Re: За или против тон корекцияйте в лампов амп .
« Отговор #15 -: 17 Април, 2014, 12:52:47 »
Ето една схема

Неактивен никони

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #16 -: 17 Април, 2014, 12:55:26 »
Ползвай например фендерския тонкоректор - по 250К за ниски и високи и 10К за средни - 250К стерео логаритмичен има в Комет.
Не всеки дефект в схемата води до ефект в звученето и не всичко което изглежда добре на осцилоскопа звучи добре в говорителя...

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
  • Публикации: 164
« Отговор #17 -: 17 Април, 2014, 12:56:02 »
 :D Това нещо не ми харесва. Няма тон корекция ниски високи , само тембъра променяш е по голяма глупост не бях виждал.  :D

дай линк

Неактивен никони

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #18 -: 17 Април, 2014, 13:09:05 »
Свали си от тук -  http://www.duncanamps.com/tsc/download.html   setup.exe файла. полезен калкулатор, с двоен клик върху стойността на елемента можеш да му променяш стойността и да видиш как се променя графиката...
Не всеки дефект в схемата води до ефект в звученето и не всичко което изглежда добре на осцилоскопа звучи добре в говорителя...

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #19 -: 17 Април, 2014, 13:28:30 »
....................... но нямам стерео потенциометри по един мега ома на къв език да ти го кажа............

аз ще ти го кажа на български, на правилен български език, потенциометри 1 Мом има в "Комет", просто си купи, има ги и в други магазини....а пътьом мини през някоя книжарница....
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #20 -: 17 Април, 2014, 13:29:34 »
 :rofl: Не ща така ми е супер .

Неактивен никони

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #21 -: 17 Април, 2014, 14:15:53 »
Няма нищо смешно или радостно в това да не можеш да пишеш грамотно. Вземи наистина си оправи правописа - това "й" го слагаш за щяло и нещяло..

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #22 -: 17 Април, 2014, 14:28:26 »
Ми кефа ма БРЕ . ЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ   :D :D :D :D

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #23 -: 17 Април, 2014, 14:43:32 »
Абе чувствам как скоро Сашето ще получи бан, на там вървят нещата. Относно тонкорекциите, в нито една качествена аудио система не е необходим тонкоректор. В случай че звука не звучи добре без тонкоректор и с тонкоректор става по-добре, то значи нещо в системата не е наред, било то източника на сигнал, усилвателя или тонколоните (или акустиката на помещението). И аз така докато слушах долнопробни усилватели на некачествени колони си мислех Уууу тонкоректора е задължителен, без него не звучи добре ала бала. После като си направих хубав усилвател, хубави колони (това е най-важното) и изведнъж тонкоректор престана да ми бъде необходим, просто звука е най-приятен когато го слушам без никакви корекции. Така че когато се говори за качествено аудио независимо дали с лампов или транзисторен усилвател, тонкоректора е силно излишен. Това може и никога през този живот да не го разбереш ако никога не си направиш (купиш) качествени колони и качествена система (под качествена не разбирам 5+1 на лоджитек или нещо подобно, говорим за качествени широколентови озвучителни тела на които само високоговорителите струват повече от лоджитека).
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Сашо123

• Квантов електрон
« Отговор #24 -: 17 Април, 2014, 14:52:22 »
 :D Нещо не те разбирам как така качествено ако пусна плоча или някоя касетка с по некачествен запис е много зле без тон корекция .

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
  • Населено място: Варна
« Отговор #25 -: 17 Април, 2014, 15:07:12 »
Относно тон корекциите всеки го решава сам за себе си,относно правилата на форума ако някой не ги е чел още в точка първа е написано точно и ясно от администрацията на форума;

Условия за ползване на форума.

1. Всички мнения и публикации във форума ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пишат на Български език с КИРИЛИЦА. Приемат се постове на латиница само в краен случай и автора е длъжен да обясни защо пише на латиница. Спазвайте пунктуационните знаци, за да бъде текста ви лесно разбираем и четлив.

Относно правописа не е правена специална точка защото това е глупаво и малко обидно във форум с интелигентни хора!

Да пишеш преднамерено неграмотно е все едно да пишеш с лайна на стената!Чете се,но не е приятно!
« Последна редакция: 17 Април, 2014, 15:42:37 от lz2xl »

Неактивен vangelis

• Квантов електрон
  • Публикации: 255
  • Населено място: Потребителят го няма вече
« Отговор #26 -: 17 Април, 2014, 15:24:11 »
Саше,хайде да приключиш с глаголстването! :empathy2: Явно си си наумил да трупаш точки за участие,и нещо не можеш да усетиш докъде може да се траят словоблудстванията ти!  :batt:  Имай уважение към колегите, които се опитаха да ти споделят своето мнение!! Писанията ти започнаха да се превръщат в подигравка със всички нас ,но явно чувствителността на този ти сензор е нарушена! Както ти бях писал в другата тема,-сложи  в корекциите  и ъглошлайф с плавни обороти,та да можеш да слушаш стари плочи и касети!! Иии, вземи да се научиш къде се ползват точки,запетаи...препинателни знаци се наричат,та да се четеш по-разбираемо от аудиторията!  :writer:

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Конювишки джентълмен
:D Нещо не те разбирам как така качествено ако пусна плоча или някоя касетка с по некачествен запис е много зле без тон корекция .
Чак  сега видях  каква  тъпа  тема е "снесъл" УМ  Белият делфин . Трупа  точки за шамари !  Няма и да разбереш защото в  главата ти са  бръмбари .На  руски колонажи ако  ще и усилвател от "Совалката Индевър" да сложиш си остават  боклуци .Докато се  занимаваш с  нискокачествени СССР  боклуци да  се  занимаваш  не 1 тон корекция а и 100 тонкорекции няма да ти помогнат. Но ти си дървен философ и само  "плямпаш" като "Луд с капата си" А и  надали си чул някога  качествена касета  или   хубав  грамофон ....да не  говорим за  ролков  от класа на Ревокса или  колони Саба  или подобни .И се  държиш като  Пинокио .Аз  ако съм  на  колегите  във форума  няма  ИЗОБЩО да  те  отразявам за  напред .Ти само  искаш  и  нищо  не  правиш  .Плачеш си за  доживотен "Банан" Вземи  си  хвани  гадже и спри с  "лъскателството"  може  и да  поумнееш !! Сори  колеги  но ТОЗИ е  голям дразнител  :bomb: :bomb: :bomb: :diablo: :diablo:
« Последна редакция: 24 Май, 2014, 17:10:03 от gruyo »
Удрииии!!

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
Абсолютен факт е! Отдавна се чудя защо не е получил бан, обаче нали обясниха модераторите в една друга тема - във всеки форум трябва да има по един палячо :) Иначе в твоето изказване не ми харесва определението СССР боклуци, все пак сме форум за стара електроника. Вярно не са Hi-Fi или Hi-End но за простия потребител са ДАЛЕЕЕЧ по-добре от съвременните китайски „уредби“ които оставям без коментар. Иначе и аз му го казах на Сашето, когато или по-точно АКО някой ден се сдобие с качествени колони, усилвател и източници на сигнал сам ще разбере че тонкоректора само разваля звука, но това мисля че никога няма да му се случи в този живот.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен gruyo

• Квантов електрон
  • Публикации: 281
  • Конювишки джентълмен
Иначе в твоето изказване не ми харесва определението СССР боклуци, все пак сме форум за стара електроника. Вярно не са Hi-Fi или Hi-End но за простия потребител са ДАЛЕЕЕЧ по-добре от съвременните китайски
Taka де имах  предвид  "припадането" по  разните   Амфитон. Радиотехники С90 ,и  тем  подобни  монстъри  с  огромни  филтри, незадоволителни  пищялки (освен изодинамиците) ,Огромни кутии, тежки  говорители и менбрани за  които  трябват   "тежки"усилватели   с  "хамалски "мощностти  от  порядъка  на 70-90 вата  .Преди и аз  правих  лампови засилители  но  никога  не  съм слагал  тон-коректор ,обаче  колонажа  ми е   Саба,Грундиг„Виго ,всяка  колона с  89-90 и повече  дб  динамика .Източник  ЦД плеар или  ролков   например  това http://vbox7.com/play:35ee16a4ea  .Вижда се  че  усилватела  е  без  корекции
Удрииии!!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |