| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Моите часовници  (Прочетена 7100 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
Re: Моите часовници
« Отговор #15 -: 06 Април, 2014, 18:23:27 »
 :hi: Според мен тази синя подсветка само влошава визията. Всичко трябва да е автентично, замисли се кои нации имат синьо във флага! :D :D :D

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
  • Публикации: 142
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #16 -: 06 Април, 2014, 18:36:19 »
Русия има синьо във флага, на платката ми има руски чип, индикаторите също са руски - ИН - 12, настройвах го с руски осцилоскоп С1 - 94... :)
Замислих се, ама не схванах връзката между синята подсветка и синият цвят във флаговете на нациите !
« Последна редакция: 06 Април, 2014, 18:43:14 от gmateev »
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #17 -: 06 Април, 2014, 18:44:51 »
На русия е небесно синьо, може би не се изразих съвсем точно, трябваше да кажа не във флага а в бита! :D :D :D
Не се обиждай бе човек, без лоши чувства го казвам, просто повече ни харесват изчистените и автентични неща. Като ще напомня 70те да е точно както е изглеждало тогава! Извинявай ако съм те засегнал!!!

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #18 -: 06 Април, 2014, 18:54:33 »
Неее, изобщо  не се обиждам, напротив, приятно ми е от такива закачки, това и целях с отговора си... :), не може всичко да е сериозно
А, що се отнася до подсветката и аз се замислям за нея, хрумването ми беше продиктувано от много гледане на подобни решения в нета.
Факта, че медузата е оцеляла 700 милиона години без мозък, дава надежда на много хора....

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #19 -: 06 Април, 2014, 18:57:51 »
 :good: И аз правя часовник в момента, ама ще е изненада след седмица две! :) :) :)

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #20 -: 06 Април, 2014, 18:59:34 »
Открехни маааалко вратичката, де... :(

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #21 -: 15 Април, 2014, 21:05:48 »
Най - новият член на семейството....  Исках корпуса на часовника да отговаря на името на форума ни и на основната му тематика  :), изцяло дървен, облечен с качествен естествен фурнир. Височината на цифрите е 100 мм. Дано съм постигнал добър резултат....
« Последна редакция: 15 Април, 2014, 21:11:11 от gmateev »

Неактивен ian

• Квантов електрон
  • Публикации: 248
  • sandacite@abv.bg
« Отговор #22 -: 16 Април, 2014, 00:47:23 »
Ихаааа....направо е "светнал" този часовник, става и за нощна лампа :D
Отличен резултат си постигнал колега, браво!  :hi:
Ако може с две-три думи да дадеш малко подробности като например: захранването може ли да работи на батерии, предвидил ли си автономно захранване ако спре за малко тока, какво е "сърцето" на часовника, има ли възможност да му се добавят секунди и т.н....?

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #23 -: 16 Април, 2014, 08:36:23 »
Захранването е AC 220 V, има батерия, която поддържа часа, при спиране на тока, но без да свети индикацията. Часовника e на базата на ИС LM8363  и на индикатори SC40-19EWA  на Kingbright. В момента довършвам и по-голямото му братче, което е със секунди.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
« Отговор #24 -: 16 Април, 2014, 09:12:18 »
Много добър!  Реализирана ли е функция "аларма"?
Чакам да видя произведението с лампи  :bravo:
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #25 -: 16 Април, 2014, 09:30:41 »
Да, има функция  "аларма", с лампите работата се "пече", забави ме кутията, че е доста нестандартна....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #26 -: 16 Април, 2014, 10:35:17 »
Красота е Часовника с дървената рамка. Направо си плаче да си го сложиш за аватар.   :D

ПП : Другия с избледнелите индикатори също е много готин ,какво като са остарели, имат страшен чар...
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен gmateev

• Квантов електрон
« Отговор #27 -: 19 Април, 2014, 18:28:50 »
..........В момента довършвам и по-голямото му братче, което е със секунди.

Това е голямото му братче, със секунди, но заради липсващи елементи (днес Комет не работи), не можах да го светна....Часовете и минутите са с височина 100 мм., а секундите са с височина 57 мм.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |