Aми тези телевизори си бяха основата и на серията цветни "Велико търново". Да, бяха на ниво и това позволи на тяхна база да се създаде серия от цветни телевизори, които на момента изпратиха в девета глуха руските "тежкоатлети". Проблем обаче бяха кинескопите- нямаше валута, нямаше кинескопи. Аз бях един от щастливците, които работехме в Соди Девня. По това време всеки производител трябваше да има и производство за бита- бе пълна смехория. Каква ширпотреба от един завод, проектиран да чеше ...... на големия брат! Но се намери каналче- първо бе вкаран един кораб с дънки от Кипър. Купувахме, криха под тезгяха, имаше още, продължихме да купуваме, криха пак и накрая пак останаха и за "населението"- девненските цигани. После се вкараха май едни ютии и помня ли още какво, докато се усети някой и се договориха със Завода във В.Търново да им вкарат N-брой цветни кинескопи за серията В, Търново, като 30 % (така се говореше!) да са за работещи в Девня. Не знам колко телевизори се продадоха в заводите, но ги караха с TIR-ове. Е, един по един идваха камионите, но всичко се разпродаваше за часове! Вади се ТВ-то, забожда се кабел от един генератор, включват се двата уреда, чува се писък, светва екранът и машината се опакова ! Е това е, аз ходих три пъти до Девня, докато купя заветния телевизор- ВТ 83 май беше, купих го на рождения ден на бъдещата ми съпруга
Интересно, а? И всичко със съпругата започна от една СОФИЯ 31- носи го да го правя- той си работи. Взема го и пак- не работел..... Няма........Спирам със спомените.