| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Да поговорим за...  (Прочетена 5022 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен TheHungry

• Квантов електрон
  • Публикации: 478
  • Населено място: Пловдив
Да поговорим за...
« -: 07 Март, 2014, 23:33:29 »
Гледайки една снимка изпратена ми от ( ..... тук попълнете името .... )  с разни карти за Apple II мернах една със говорител на нея и се сетих за един филм от 80-те където компютъра говореше .Та поразрових малко и за 2 часа мислене и рисуване ето какво се получи ( платката е правена за повече време физически и не от мен естествено ) .
Това е платка съвместима със "SAM Software Automatic Mouth" софтуер който позволява Apple II да говори.
"I really do like SOLDERING as my programming language."  Bob Pease

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
Re: Да поговорим за...
« Отговор #1 -: 08 Март, 2014, 00:14:27 »
Е трябва да отвориш един E-Bay магзин... 8)   :bravo:

Забележително е и новото творение.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен FAMICOM_87

• Квантов генератор
  • Публикации: 964
« Отговор #2 -: 08 Март, 2014, 00:17:02 »
интересен дизайн :) заприлича ми малко на стилизирана умалена имирация на хард диск :) от онези големите сигейтове или българските им реплики

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
« Отговор #3 -: 08 Март, 2014, 12:03:47 »
Браво супер! Само буксата за слушалки не трябваше ли да излиза на задния панел, или и отгоре има достъп до нея? Защо няма снимка и от другата страна да видим как изглежда и говорителчето какво е.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #4 -: 08 Март, 2014, 12:48:36 »
Това, което е показал е 8А дъно.

На кутиите  за 8А, отзад има само едни процепи и те са далече от края на самата платка.

Тоест с различните дължини на дръжката на жака не може да се прецени къде трябва да е, та отгоре  е най-удобно ако се ползва жак с г образен държач...
« Последна редакция: 08 Март, 2014, 13:17:28 от Pichaga933 »
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3555
  • Населено място: Варна
« Отговор #5 -: 08 Март, 2014, 12:54:48 »
Изработката впечатлява,поздравления :good:

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 649
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #6 -: 08 Март, 2014, 14:56:00 »
Говори, ама на Английски (предполагам), тук май някой поддържаше все още връзка с Борислав Захариев, не може ли да го помолим за схемата на неговия Синтезатор за говор, който доста добре се справяше с българския (не говоря за първоначалната софтуерна реализация "ГОВОРЕЩА ПРОГРАМА")

Неактивен TheHungry

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 08 Март, 2014, 19:59:44 »
Габо схемата на Борислав  Захариев може да се намери ( май ) , не е нищо сложно ( подобна функционално на таази е ) .относно българския имам някои идеи ( и частчини реализации ) но ще трябва повече време пък съм захванал други интересни неща , но не съм се отказал и рано или късно ще стане.

Ето снимка и от другата страна .

Ако жака е отзад а не отгоре или отпред за различните модели Apple II може да има проблеми с намирането на къс жак , затова го правят да е отгоре или отпред ( за справка останалите звукови карти за Apple  ).

П.С
  На живо изглежда по добре :)

Неактивен TheHungry

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 09 Март, 2014, 15:41:04 »
Ето и малко на живо .... https://www.youtube.com/watch?v=4SKtrJ0xNyY

П.С
  на живо звучи малко по-добре .

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #9 -: 09 Март, 2014, 15:49:32 »
Супер! Говорителчето е много красиво, от къде го купи? Звученето е много подобно да не кажа идентично с програмата Fire Talker за Уиндоус на Стефан Сърнев. Тя говори обаче на български. Дали имаш представа дали са взаимствани някои алгоритми или просто с прости средства така става синтеза на говор?
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен TheHungry

• Квантов електрон
« Отговор #10 -: 09 Март, 2014, 18:25:17 »
Мисля че говорителя съм го взимал от електронинвест , я ми я пусни тази програма ако я имаш при мен да я чуя , аз имам една друга но е писана от един друг Пламен . То програмите работещи на този принцип ще изкарват подобен тембър така че ще звучат подобно. Тя темата е доста просторна и е за маса поне :) .

Неактивен origo

• Адронен колайдер
« Отговор #11 -: 09 Март, 2014, 18:47:25 »
Ето я: http://dox.bg/files/dw?a=848d234d3a Като ученик много й се радвах. Сега гледам не иска да се разприказва на 64 битовата ОС но на 32 битовите си работи перфектно.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |