Лесно ти е да го кажеш като си случил на принтер или правиш само сравнително малки и прости платки. И аз така бях много доволен от технологията близо две години, всички платки си правех така с ютийката и хартия от списание. После се наложи да направя платка по-голяма от 10 х 10 сантиметра и се оказа че това с ютията е навъзможно. Минах на ламинатор, всичко супер, с прозрачно фолио трансфера става да кажем наистина идеално, обаче принтера не прави достатъчно плътно черното и се ецва частично и под него. Просто хартията оставя влакнест слой отгоре и защитава допълнително, но пък тя докато се премахне има риск да падне тонера на места. Освен това колкото и да подготвяш повърхността с обезмасляване, почистване на окиси и всичко, отново адхезията на тонера по цялата площ на платката е под въпрос - на границата е просто. Така че съм посветил около 4-5 години от живота си на тази технология кога с по-голям кога с по-малък успех и съм разбрал че не може да се направи лесно, бързо и с гарантирани резултати качествена платка. Зависи много от всичко, най-вече от принтера. Старите бараки HP се справят чудесно защото докарват плътност на тонера, но новите принтери всички са направени да икономисват тонер и с никакви настройки не може да се постигне приемлива плътност за тази цел. Така че определено си е магия, и зависи от много фактори повечето от които не са под наш контрол. Не виждам защо трябва да ги правя с тонер трансфер, при положение че мога да ги правя както се правят професионално в платкаджийниците - наистина излиза малко по-скъпо от тонер трансфер метода но качеството и повтаряемостта са несравнимо по-добри. Например писта с ширина 0.2мм и разстояние между пистите 0.3мм не са никакъв проблем за тази технология. Тонер трансфер метода е страхотен за начинаещи любители, да се занимават и да се учат на печатни платки, но определено не виждам причини да го използвам, при положение че отдавна претендирам за много по-високо ниво от това на начинаещ любител.