Здравейте
искам да ви помоля за малко помощ по ремонта на въпросния усилвател.
Абсолютно всякаква информация за него ще ми бъде полезна, но най-добра работа ще ми свърши схемата на усилвателя моля ако някой я има и има възможността да я сканира (ако има желание разбира се) да я постне ще му бъда много благодарен.
Снимки:
http://blacklord.snimka.bg/radio-amateur/tehnika.757090Ето и надписите от табелката на долния капак: СТЕРЕО 2x35 УН-1-СТ СР1-БДС 11431-73 ЗАВ. "ЕЛЕКТРОАКУСТИКА" Михайловград фабричен номер: 002\1975 г 220V 50HZ 180VА
А сега на кратко какъв му е проблема:
Дадоха ми го малко преди Коледа послушах го около месец и проблемите започнаха:
–Първият проблем който се появи беше бързо нагряване на трафа (нагряваше се до много висока температура за много кратко време) естествено нагряването беше в резултат на много голям ток беше пробил диод от изправителя,а диода е EFR135. подмених го и се управи.
-Изкара около месец и отново имаше проблем на лице.
Изгоря бушона отворих усилвателя смених бушона и усилвателя тръгна да ама трафа взе пак да нагрява пак проверих греца имаше пробил диод смених го.... Следващата ми стъпка след смяната на диода беше да включа усилвателя без подаден сигнал и товар на изхода при включването видях че един резистор на десния канал подпуши веднага изключих усилвателя и помислих от какво може да е, но естествено само с мислене и гледане на повредения усилвател нямаше как да стане и пак включих усилвателя за да видя изправен ли е поне левия канал подадох сигнал и включих говорител на изхода в резултат говорителя гръмна като пиратка
реших да меря променливо напрежение на изхода нямаше прехвърлих на постоянно и уредчето ми отчете 50V!!!
бях се отчаял съвсем, но реших да не се предавам (всичко или нищо) бях писал тема в друг форум преди pichaga933 да ме светне за "сандъците" на който благодаря, а ето и темата от форума
http://www.bgaudioclub.org/showthread.php?21265-%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BE-2x35W-%28%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%B5%29А ето и хронология на ремонта:
-Първо смених тенекиените електролити в захранването, нямаше никаква разлика след смяната им...
-Подмених греца вместо диоди сложих блокче след слагането на това блокче имаше подобрение звука в левия канал беше факт свиреше както преди.
-Включих десния канал имаше някакво бучене доста ми биеше на 50Hz като от мрежата и от там изчезна и звука в левия канал и забих до тук.....
Благодаря!