В началото и аз мислех да дам резисторите накъсо, ама няма смисъл, дали ще се движат стрелките или не, няма значение. Просто исках да разбера дали това, че съвсем не се движат при по-слабо усилване е нормално. Е, сега вече знам и благодаря за разясненията! Всички потенциометри ги почистих вчера по подобен на описания от колегата Рицаря начин, само че с разтвор на спирт и глицерин. Сега се въртят по-лесно и не пукат. А иначе на Рицаря му пожелавам успех в продажбата, просто това не беше нещото, което търсех.
Кондензаторите, за които писах, не съм ги гледал по схема за какво са, но и аз не мисля, че греят, а по-скоро се загряват от лампата зад индикаторите. Те са за доста по-високо напрежение от захранващото и са български, така че няма да ги сменям. Засега усилвателят свири много добре.
Имам и въпрос към тези, които имат такъв усилвател или подобен, на колко чертички поставяте потенциометъра за силата на звука? Аз на 2 от 13 и вече ми се струва доста силно, но това все пак зависи и от стаята, където е сложен.