| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Изпиране на плата пред говорителите  (Прочетена 391 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1578
  • Населено място: Варна
Искам да споделя моят опит в тази процедура, която не изиисква разлепяне на плата и последващо опъване.
На места, които са скрити при монтажа на дъската, залепям върху плата двойно залепваща монтажна лента (дебелина около 1 мм.) и върху нея заковавам летвички с подходящи гвоздеи, така  че плата да остане  фиксиран. Следва изпиране с препарат и щадяща четка... След като всичко изсъхне добре махам летвите и лентата. Метода не е подходящ за някои приемници, на които плата е  залепен с декстриново лепило, тъй като стават жълто-кафяви петна.

Активен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 84
  • Населено място: София
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
Re: Изпиране на плата пред говорителите
« Отговор #1 -: 16 Март, 2025, 17:09:10 »
Когато ние с баща ми взехме една Ригонда извадихме платта и майка ми го изчисти, не знам как е успяла но се получи доста добре, пак е много пожълтяло но няма петна по него.  Трябва да я питам как го направи  :)
15г. Ученик в Техникум / Промишлена Електроника

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 21
  • Населено място: Ботевград
Re: Изпиране на плата пред говорителите
« Отговор #2 -: 22 Март, 2025, 12:43:11 »
Аз на последния Ботев, който реставрирах опитах да го сваля, но беше залепен от край до край не скъсан, но с много петна. Викам си ще се разбрида 100%
И така направих следното: пак с такива летвички като твоите, но без четка да не се разместват конците и без пирони а с дърводелски скоби има ги по Кауфланд и Лидъл едни червени с черно метални. Взех пароструйка за гладене има ги по веригите на Айко ментаци по 60 - 80 лв. но вършат работа. Нещо като ютия на пара. На най ниската температура от разстояние няколко пръста я пуснах 3 - 4 пъти и се получи много добре - никакви петна не останаха. Е да има риск да се нагъне и отлепи тук там, но с тапицерско лепило може да се шприцне с тънка игла после. После така на 3 - 4 радиа се оказа, че няма проблем по този метод. Само не трябва да се мокри много дълго време заради дъската отзад. На различни марки (модели) радиа опитах и става не избиват петна от лепилото отзад и не се набръчква на ниска температура. За съжаление нямам снимки на процедурата. На някое друго ще снимам. Само споделям идеята и опита за сега (ако може да се нарече опит изобщо това - няколко пранета нали) само писмено. ;)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |