Здравейте! Попадна ми този усилвател преди много време (7 месеца) на Софийския битак за левче, взех го с идеата ако е изгорял кутията и трафа ще са ми доста полезни но се оказа доста готин усилвател и си свири в стаята ми с Финезията. Въпроса ми е следния, наскоро гледах снимки на едни усилватели правени в ЗЗУ-то (не знам кое от всичките но предполагам Велико Търновското) и се сетих, че платката на моя прелича много на тези от ЗЗУ-то и се загледах и съвпадат с много неща, общо взето разликите са повече електролитни кондензатори на фабричната, монтирането на потенциометрите е директно на платката с метална пластинка, за да ги държи а на моя пластинката е мръдната надолу и са извадени кабели за потенциометрите, светодиода също е доста странен на моя, вместо да му се прокара кабел до платката и някъде да се пуска конструктора е решил да вземе да сложи един диод и резистор на едното краче и директно към трансформатора който по само себе си е изваден май от РС201 (може и да са се продавали на времето) и най-голямата разлика е платката на фабричния е правена с стъклотекстолит а моя с гетинакс. Въпроса ми е следния: да не би тази платка да е от първите прототипи за ЗЗУ усилвателите и да е попаднала в ръцете на някой през 1989 година (поне така пише отзад на капака) и да си е направил усилвател с нея? Усилватела си е много добре направен обаче боята не е оцеляла, някой с огромен мерак го е правил буквите са правени според мен с някакъв трансфер което си изисква всепак някаква сръчност да се напишат (ако е било на ръка), индикаторите също са от някакъв касетофон или друг уред (може и да са били в магазините). Може и усилватела да е бил някакъв сглоби сам комплект, не съм разглеждал платката отдолу дали има подпис. Утре ще кача снимки отдолу на платката и на други неща. Ако някой може да познае създателя или пък го е направил ще е готино!