| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Правец 16 звук аудио  (Прочетена 205 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
  • Публикации: 595
  • Населено място: град Добрич
Правец 16 звук аудио
« -: 24 Ноември, 2024, 20:29:32 »
Здравейте,не съм гледал дали има същата или подобна тема за звук,звукови аудиокарти при Правец 16 независимо дали е с  Японска,Тайванска лии Българска дънна платка.
Имам доста аудиоплатки включително и саундбластер 16-на креатив.Работещи на иса слот.По световните сайтове дават изискваниятя към процесора да са 8086-NEC-V30 за досмиди плеер.
Подчертавам,че миди-файла е най-лесно без много ресурси възпроизвеждан формат на звук.Множество игри го използуват в платформата си./даже със зумера на компютъра/
Като бивш музикант и дижей имам милиони миди файлове които съм обработвал и правил със програми под win95,98,xp. . .
Гледам старите синтезатори които ги просвирват нямат по-мощен процесор от на Правец8.Намерих досмиди плеери  ще тествам.
Идеята е как да подкарам аудиокарта на ХТ-машина.Идеи с какви програми , и драйвери които ги дават производителите трябва ли да се инсталират и как?
Какво може да просвирва?Като формат на звук.
Утре ще направя снимки на картите които имам в колекцията си за да се види коя ще тръгне на ХТ.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
Re: Правец 16 звук аудио
« Отговор #1 -: 25 Ноември, 2024, 11:13:31 »
Това са някой от аудиокартите с които разполагам.Събирал съм ги с години,но мисля,че никоя няма да тръгне на ХТ-машина.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
Re: Правец 16 звук аудио
« Отговор #2 -: 25 Ноември, 2024, 13:51:07 »
След доста тестове и инсталиран дос-софтуер на креатив,едната от картите тръгна!Най-голямата!СТ2230
Имаше и малка игра с щифт джъмперите на саундбластера, всичко се разпозна от раз.И аутоегзека си направи сама инсталацията , нямам думи.Обаче самата инсталация като времетраене беше около десетина минути.
Има миксер досовски и всичките му опции са активни.Разрешава и забранява входове и изходи,гейнове/нива/волуме и ниски и високи.Микрофона работи и се регулира.Просто такъв богат на корекции и опции миксер под уиндоус,не съм виждал!Вярно няма ги модерните ефекти на сегашните уиндоуски драйвери,но съм предоволен от експериментите и редултата.
Стартирах играта KEEN4, и веднага след стартиране си детектна картата и звука с мелодийките тръгнаха в слушалките.
Тези дни ще направя клип за цялата инсталация и резултата.
Всичко е направено с тайванско дъно фукай 640кб-вградена памет и гла-биос.ПроцесорNEC-V20.С помощна XT-IDE беос карта+CFкарта на която съм инсталирал ДОСШЕЛ-5 игри драйвери и всичко останало.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |